• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Godišnja Skupština umirovljenika podsjetila na njihove brojne aktivnosti

Ove godine u svibnju, Udruga umirovljenika općine Lipovljani, navršit će punih 15 godina rada i djelovanja među najstarijom populacijom na području općine Lipovljani. Osnovana da organizira i vodi brigu te pruži što više radosti umirovljenicima općine Lipovljani, Udruga umirovljenika okuplja znatan dio umirovljeničke populacije. Za svoje članove organiziraju se prigodni programi u Lipovljanima, ali i rekreacijski izleti po Hrvatskoj.

         U tom okviru Udruga umirovljenika bila je aktivna i prošle godine, o čemu se govorilo i na godišnjoj Skupštini. Redovna Skupština održana je u subotu, 4. ožujka na kojoj je bilo prisutno 60  od 90 članova Udruge. Skupštinu je vodio Stjepan Jug, uz članove voditeljstva Jasnu Žemlja, Maricu Horvat i Ivana Merhauta.

-U veljači smo proslaviti Valentinovo i obilježili maškare, u ožujku Dan žena u Sesvetskom Kraljevcu, održali Memorijalne sportske susreta Miroslav Horvat, posjetili Mariju Bistricu i Jezerčicu, nastupili na sportskim susretima udruge iz Petrokemije Kutina, nastupili na županijskim sportskim susretima, organizirali natjecanje u pikadu za ”Lipovljanske susrete” i nastupili na Adventskom sajmu – podsjetila je, u izvješću, na aktivnosti Udruge umirovljenika općine Lipovljani u 2022. godini, Marica Horvat, predsjednica udruge.   

U protekloj godini za rad udruge ostvarili su prihod od 20.708 kuna, od čega, 12.000 kuna iz općinskog proračuna za namjenske programe udruge. Ukupni rashodi bili su im 17.100 kuna, a za ovu godinu planiraju ukupne prihode u iznosu od 4.690 eura.

Za aktivnostima koje provode tijekom godine pohvalili su ih gosti iz umirovljeničkih udruga, Branko Straga iz Kutine, Ana Tomac iz Novske, Tomi Rossy iz Stranke umirovljenika OL, a na svim aktivnostima i radu, čestitao im je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Istaknuo je kako Udruga puno radi, da su bitan dio ukupnog društvenog i kulturnog života općine Lipovljani. Zahvalio je svim članovima na različitim aktivnostima u okviru udruge umirovljenika, ali i za predstavljanje Općine Lipovljani na sportskim i kulturnim susretima umirovljenika u Hrvatskoj.

-Ovakav rad udruge i sve aktivnosti uvijek će imati podršku Općine Lipovljani, uz financijsku potporu iz općinskog proračuna. Zahvaljujem za odličnu suradnju članova Udruge umirovljenika i Općine Lipovljani – rekao je, među ostalim, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

Skupštinu je zaključila Marica Horvat pozivom svim umirovljenicima općine Lipovljani da se uključe u rad Udruge umirovljenika, kako bi im dani bili što vedriji i ispunjeniji.

Kao podsjetnik na 15 godina rada, za iznenađenje pripremljena je velika torta koja je podijeljena svim prisutnima na ovogodišnjoj Skupštini Udruge umirovljenika općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content