• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana redovna godišnja skupština KUD-a ”Lipa” iz Lipovljana

Redovnu godišnju Skupštinu održali su članovi Kulturno umjetničkog društva ”Lipa” iz Lipovljana. Skupština je održana u subotu, 4. ožujka u prostorijama ”Lipe”, a na nju se odazvalo 30-tak članova i gostiju.

         Izvješće o godišnjem radu i planovima, po prvi puta podnosio je Antonio Knežević, predsjednik društva, izabran na tu dužnost u prošloj godini.

         -Tijekom godine nastupali smo na smotri slovačkog folklora u Iloku, proslavi sv. Ćirila i Metoda u Lipovljanima, gostovali u Slovačkoj, nastupili na ”Lipovljanskim susretima” i Danima slovačke kulture, na folklornim susretima u Novskoj i Adventskom sajmu u Lipovljanima.

         U suradnji s ”Karpatima” i Češkom besedom Lipovljani, pokrenut je EU projekt ”KRUG” – naglasio je, među ostalim, Antonio Knežević u svom izvješću o radu KUD-a ”Lipa” za 2022. godinu.

         Financijsko izvješće za 2022. godinu pročitala je Svjetlana Letvenčuk. Ukupni prihod ostvarili su u iznosu od 65.780 kuna, od čega 56.500 kuna iz proračuna Općine Lipovljani. Ukupni troškovi bili su im 44.105 kuna. Za ovu godinu planiraju prihod u iznosu od 13.300  eura.

         Izvješća o prošlogodišnjem radu i planovi za ovu godinu usvojeni su jednoglasno, bez rasprave, nakon čega su na Skupštini prigodno govorili i gosti.

         Josip Krajči, predsjednik Matice slovačke Lipovljani, prvi je pozdravio rad KUD-a ”Lipa” u prošloj godini, kao glavni suradnik KUD ”Lipe”, koja uz hrvatski, njeguje i izvodi slovački folklor. Suradnju je najavio i u ovoj godini te zajedničko putovanje u Slovačku sredinom srpnja.

         Redovnu Skupštinu pozdravio je i Ivan Doležal, u ime Češke besede Općine Lipovljani i zahvalio za dobru zajedničku suradnju, te Marijana Musij, direktorica Turističke zajednice općine Lipovljani.

Na kraju se prigodnim riječima obratio i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je zahvalio svim članovima za rad i čestitao na provođenju projekta ”KRUG”, koji se financira europskim novcem. Zahvalio je i za stabilizaciju rada društva, te izrazio vjeru da će se tim smjerom ići i dalje u radu društva.

Rad Skupštine je zaključio Antonio Knežević, predsjednik KUD-a  ”Lipe”, zahvalivši se svima na potpori u radu. Nakon smrti dugogodišnje predsjednice Marice Tisaj, Antonio Knežević izabran je za predsjednika KUD-a koji je bio nositelj kulturne aktivnosti u općini Lipovljani, pa nije bilo lako preuzeti čelno mjesto društva. Nakon konsolidacije rada, najavljena je još veća aktivnost društva u ovoj godini.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content