• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održan sastanak sa NJ. E. Milanom Hovorkom, veleposlanikom Češke Republike u Republici Hrvatskoj

Danas je održan radni sastanak u Veleposlanstvu Republike Češke u Republici Hrvatskoj, gdje je domaćin bio izvanredni i opunomoćeni veleposlanik NJ. E. g. Milan Hovorka. Ispred Općine Lipovljani sastanku su prisustvovali općinski načelnik Nikola Horvat te Vjera Ožoga, predsjednica Češke besede Općine Lipovljani i Ivan Doležal, član Organizacijskog odbora Lipovljanski susreti. Sastanku su prisustvovali i Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu te Jiří Hušner, zamjenik veleposlanika Republike Češke.

Na radnom sastanku, veleposlaniku je predstavljena Općina Lipovljani, s naglaskom na multikulturalnost i značaj nacionalnih manjina, osobito češke nacionalne manjine u Lipovljanima. Razmatrane su i mogućnosti za povezivanje čeških općina i gradova sa Općinom Lipovljani, što bi svakako doprinijelo jačanju kapaciteta u očuvanju kulturne baštine češke nacionalne manjine u Lipovljanima, ali i potencijalnoj međunarodnoj gospodarskoj i kulturnoj suradnji.

Veleposlaniku su predstavljeni i Lipovljanski susreti, središnja manifestacija nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, gdje se najviše govorilo o mogućnosti partnerstva Republike Češke kao ‘zemlje partner’ ovogodišnjih ‘susreta’, jer Češka je zemlja izuzetnih kulturnih i turističkih vrijednosti, gdje se povijest i sadašnjost ogledavaju u muzici, umjetnosti i kulturi. Općinski načelnik Nikola Horvat prezentirao je ideju, okvir i sadržaj ovogodišnjih Lipovljanskih susreta, koji će se održati od 25.-27. kolovoza.  Veleposlanik Nj. E. Milan Hovorka izrazio je podršku i želju za suradnjom te će se u idućih dva tjedna definirati mogući okviri i uloga ‘zemlje partner’, nakon čega će uslijediti i konkretni koraci u sadržajnoj i operativnoj pripremi Lipovljanskih susreta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content