• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Firefighter stair challenge

Humanitarna vatrogasna utrka stepenicama ”Firefighter stair challenge”, održana je još u prosincu 2022.  godine, u zgradi VMD-a, strojarska 20 u Zagrebu. Cilj utrke bio je prikupiti donacije za Udrugu Kolibrići, udrugu roditelja vitalno ugrožene djece koja bez tuđe pomoći ne mogu sama proći kroz dan. Ovogodišnja utrka bila je jubilarna 10. utrka, na koju se prijavilo 382 natjecatelja, a završilo ju je 322 natjecatelja iz čak šest država. Natjecatelji su bili iz Slovenije, Austrije, Slovačke, Mađarske, Francuske i Hrvatske. 

Vatrogascima je bio  zadatak sa kompletnom zaštitnom opremom u koju ulaze kaciga, rukavice, čizme i zaštitna oprema sa ili bez izolacijskog aparata sa zrakom, u što kraćem roku proći 666 stepenica i napraviti krug oko zgrade u kojoj se trči. U kategoriji Light – bez izolacijskog aparat pobijedio je Ante Rajkovača iz DVD-a Sesvetski Kraljevac, a u katogoriji žene Adrienn Spisak-Acs iz Mađarske.

U kategoriji  Open – sa izolacijskim aparatom i kompozitnom bocom pobijjedio je Domen Pavlič iz Slovenije, a u kategoriji žena, naša članica DVD-a Lipovljani i zaposlenica JVP Novska Dijana Vanjek. U kategoriji  Strong – izolacijskim aparatom i čeličnom bocom pobijedio je Luka Stepišnik iz Slovenije, u kategoriji žena najbolja je bila Jasmina Kadija iz JVP Zagreb. U toj utrci su sudjelovalo je još vatrogasaca iz DVD Lipovljani, zajedno sa DVD Novska i JVP Novska.

Prikupljenim sredstvima predviđena je kupnja pomagala za kupanje, polovnog medicinskog kreveta s madracem, tri sjedala za pravilno pozicioniranje djeteta, sustav za punjenje boca kisikom u kućnim uvjetima, terapija uređajima za aktivaciju stanica, bolji optok krvi i brže regenerativno zacjeljivanje, a vezano za dekubitus. Ovom humanitarnom utrkom i donacijama građana koji su sudjelovali kupnjom majice “Uključi se i ti, nabavi majicu kao i ja”, skupljeno je 84.951,55 kn koje su uplaćene na račun Kolibrića.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content