• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Brojne i različite aktivnosti vatrogasaca VZO Lipovljani

Vatrogasna zajednica općine Lipovljani održala je u četvrtak, 29. prosinca izvještajnu Skupštinu na kojoj su podnesena izvješća o radu VZO Lipovljani u 2022. godini, te o financiranju Vatrogasne zajednice kroz 2022. godinu. Na Skupštini je bilo prisutno 17 članova Skupštine, a vodio ju je Danijel Ribarić, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Lipovljani.

        Dijana Vanjek, v. d. zapovjednika Zajednice, pročitala je sve aktivnosti koje je Vatrogasna zajednica imala tijekom 2022. godine, a one su bile brojne i različite. Na području VZO Lipovljani, od 1. siječnja, do predzadnjeg dana u 2022. godini bilo je 30 vatrogasnih intervencija. Najviše, 9 intervencija bilo je na ispumpavanju, a 8 intervencija bilo je gašenje požara. Tehničkih intervencija bile su 4, a 3 intervencije bile su na prometnim nezgodama. Ukupno su 3 osobe stradale, od čega jedna osoba sa smrtnim ishodom.

        Bilo je tu i drugih aktivnosti od osposobljavanja, natjecanja, vježbi, mimohoda do obilježavanja godišnjica rada. Puno vremena uloženo od strane vatrogasaca, ali i upotrijebljeno dosta vatrogasne tehnike i ostale opreme.

        Za prisutne članove Skupštine, financijsko izvješće pročitao je Danijel Ribarić. Tijekom godine prihod je bio u visini od 287.000 kuna, plus prihod iz Fonda solidarnosti EU u visini od 211.000 kuna, što zajedno čini ukupni prihod od 498.000 kuna. Rashodi tijekom godine bili su u visini od 277.000 kuna, plus rashod u visini prihoda od Fonda solidarnosti. Takva izvješća članovi Skupštine su prihvatili bez rasprave.

        Rad Vatrogasne zajednice općine Lipovljani pohvalili su gosti na Skupštini: Mario Paluh, zapovjednik VZ Sisačko moslavačke županije, Miroslav Zrinski, predsjednik VZG Novska i Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća Lipovljani.

        Nakon prihvaćenja izvješća i obraćanja gostiju, uslijedio je domjenak i zajedničko, blagdansko druženje članova Vatrogasne zajednice općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content