• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Božićnom priredbom u Osnovnoj školi Josipa Kozarca zaokružili prvo polugodište

Prvi dio školske godine, i početak božićnih i novogodišnjih blagdana, učenici i učitelji Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima, dugi niz godina završavaju velikom Božićnom priredbom. Ovogodišnja božićna priredba održana je u utorak, 20. prosinca u školskoj sportskoj dvorani, uz veliki broj gledatelja.

        Božićnu priču izveli su učenici nižih razreda matične škole i glumačka grupa viših razreda, a sve je koordinirala učiteljica Ksenija Jurić. U Božićnoj priči, glumom, plesom, pjesmom, pa i upotrebom masovnih medija, učenici su pokazali kako u našim obiteljima, punim obilja i često oholosti i netrpeljivosti, nestanak nepoznatog djeteta, postaje trenutak, kad uz pomoć vjere, ponovo dolaze istinske vrijednosti. Vraća se empatija za siroče, traže ga i pružaju mu pomoć, kojom se u obitelj vraća ljubav i zajedništvo. Pa sve to postaje vesela Božićna priča, s puno radosti, pjesme i veselja.

        Uz veliki broj roditelja i učenika, Božićnu priredbu učenika Osnovne školi u Lipovljanima, gledali su gosti, među njima članovi Školskog odbora te Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Sve njih, a posebno umirovljenike škole, na prigodnom druženju pozdravila je Mirjana Faltis, ravnateljica škole, koja im je zaželjela sretne božićne blagdane, uspješnu novu godinu i veselo zajedničko druženje. Nastava učenicima završava u petak, 23. prosinca i svi odlaze na praznike, a drugo polugodište započinje 9. siječnja 2023. godine.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content