• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana Skupština Turističke zajednice općine Lipovljani

Turistička zajednica općine Lipovljani održala je u ponedjeljak, 5. prosinca, Skupštinu na kojoj su bili prisutni članovi Turističkog vijeća i Skupštine Turističke zajednice općine Lipovljani. Sjednicu je vodio Nikola Horvat, predsjednik Turističke zajednice, uz Marijanu Musij, od kraja svibnja direktoricu Turističke zajednice općine Lipovljani.

        Nakon uvodnog dijela, u kom je usvojen zapisnik s prošle sjednice Skupštine, održane u siječnju ove godine i usvajanja Poslovnika o radu, članovi Skupštine upoznati su s izmjenama Programa rada i financijskog poslovanja TZ OL u 2022. godini. Plan rada proširen je novim aktivnostima Turističke zajednice, a rebalans financijskog plana povećan je za 3%, sa 526 tisuća kuna na 541 tisuću kuna, odnosno 72.130 eura.

        Marijana Musij predstavila je i Plan rada, te financijski plan poslovanja Turističke zajednice u 2023. godini. U idućoj godini očekuju se novi sadržaji u razvoju turizma na području općine Lipovljani, ali i organiziranje dosadašnjih, stalnih manifestacija. Prije svega ”Lipovljanskih susreta”.

        U idućoj godini, prihodi i rashodi Turističke zajednice općine Lipovljani planirani su u iznosu 102.500 eura, odnosno nešto više od 772.000 kuna. Članovi Skupštine jednoglasno su prihvatili rebalans financijskog plana za ovu i prijedlog financijskog plana za iduću godinu.

        Na kraju Skupštine razgovaralo se o trenutnim aktivnostima oko Adventskog sajma u Lipovljanima, koji će se održati u nedjelju, 11. prosinca, te o potrebama, ali i mogućnostima razvoja u turističkoj djelatnosti na području općine Lipovljani. Najavljena je tako financijska potpora u djelatnosti ugostiteljstva, kojeg se želi poboljšati i dići na višu kvalitetu.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content