• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Proveden projekt edukacije o pravilnom razvrstavanju otpada

Organiziranje kvalitetnijeg i postojanijeg sustava gospodarenja komunalnim otpadom, u skladu s načelima održivog razvoja, zaštita okoliša, te odvojeno sakupljanje otpada na području općine Lipovljani – teme su 30-minutnih edukacija za djecu predškolske i školske dobi. Popularna predavanja na teme ”zelene zaštite i zelenog gospodarenja otpadom” održana su u Dječjem vrtiću ”Iskrica” i Osnovnoj školi Josipa Kozarca, u ponedjeljak, 28. i utorak, 29. studenog.

Edukacija stanovništva, odnosno najmlađih predškolskih i školskih dječjih grupa, održana je u okviru projekta edukacije stanovništva, za poticanje mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada. Projekt traje od rujna do prosinca 2022. godine, a vrijednost projekta je 64.750 kuna s PDV-om, od čega 40% izdvaja Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH, a 60% Općina Lipovljani.

U sklopu projekta svim učenicima od 1. do 5. razreda Osnovne škole Josip Kozarac podijeljeno je 200 eko dnevnika, koje će svaki učenik ispunjavati, a krajem školske godine 2022./2023. planirano je održavanje izložbe eko dnevnika. Autori najboljih eko dnevnika biti će i nagrađeni. Nižim razredima osnovne škole podijeljeno je 15 društvenih igara ”Eko skok” s ciljem da kroz igru djeca usvoje navike odvajanja otpada.

Općina Lipovljani uspješno je provela projekt edukacije. Informativni letak o mjerama odvojenog sakupljanja otpada bit će distribuiran kućanstvima. Navedene aktivnosti doprinijeti će smanjenju količine biorazgradivog otpada na odlagalištima otpada, te povećanje stope odvojenog sakupljanja komunalnog otpada na području općine Lipovljani. Stalno obrazovanje i podsjećanje stanovništva na brigu o okolišu, trajni je zadatak kako bi što više otpada bilo pravilno zbrinuto.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content