• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Za polaganje ribolovnog ispita interes iznad očekivanja

Sportsko ribolovno društvo ‘Šaran’ iz Lipovljana organiziralo je polaganje ispita za sportske ribolovce, u subotu, 26. studenog. Odaziv je bio veliki, iznad očekivanja organizatora, pa su ukupno 72 ljubitelja ribolova položila ispit.
SRD ‘Šaran’ broji preko 120 članova, a svake godine raste broj zainteresiranih za članstvo u društvu i sudjelovanju u rekreativnom ribolovu. Svi članovi ribolovnih društava moraju imati položen ribolovni ispit, kojim se utvrđuje znanje sportskog ribolovca o tom raširenom hobiju, te njihovo ponašanje u prirodi i na vodi. Stoga ribolovna društva, u suradnji sa Športskim ribolovnim savezom Sisačko moslavačke županije organiziraju ispite, po potrebi.
Polaganje ovog ribolovnog ispita organizirano je u društvenim prostorijama SRD ‘Šaran’, u Društvenom domu u Lipovljanima, a zbog velikog odaziva ribiča pismeni ispit pisan je u dva navrata. Polaganje ispita promatrali su Branko Lončarević, predsjednik i Željko Glavinić, tajnika Športskog ribolovnog saveza SMŽ, te čelništvo SRD ‘Šarana’, kojeg uspješno vodi Josip Hudec.
-Interes za polaganje ribolovnog ispita bio je veliki, ali ovakav odaziv nas je ugodno iznenadio jer su došli zainteresirani ribiči i iz drugih društava u okolici. Sportski ribolov je lijepa aktivnost i prilika za boravak u prirodi. Mi u našem društvu kroz razne akcije nudimo i više nego što se očekuje od ribolovnih društava, pa nam broj članova društva svake godine raste. Jedna od uspješnih aktivnosti je i organiziranje polaganja ribolovnog ispita, kojeg smo, zbog velikog odaziva organizirali u dva puta, jer svi zainteresirani nisu mogli stati u našu prostoriju, odjednom. No, svi zainteresirani izašli su na ispit i položili ga uspješno – rekao nam je Josip Hudec, predsjednik SRD ‘Šarana’, jedne od najaktivnijih sportskih udruga općine Lipovljani, koja financijski podržava njihov rad svake godine.
Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content