• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Zajedničko druženje povodom Mjeseca hrvatske knjige

Matica hrvatska, ogranak Lipovljani i Narodna knjižnica i čitaonica Lipovljani, zajedničkim druženjem svojih članova, obilježili su ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige, koji je započeo 15. listopada. Lipovljanske pjesnikinje čitale su svoje pjesme, a potom je s učenicima osnovne škole održana radionica pisanja poezije.

         Druženje uz knjigu, započelo je čitanjem pjesama domaćih autorica: Ljubice Stublije, Zdenke Vrapček i Željke Uhitil. Sve tri autorice imaju tiskanu bar jednu zbirku pjesama, a nove im pjesme čekaju objavljivanje u budućim zbirkama.

         Knjige i knjižice, u izdanju Ogranka Matice hrvatske Lipovljani, kroz minule godine rada, prisutnima su predstavile Tatjana Dlouhi, predsjednica Ogranka MH i Melita Lenička, zamjenica predsjednice Ogranka MH Lipovljani. Za učenike Osnovne škole Josipa Kozarca pripremljen je i kviz, o poznavanju književnosti i povijesti izdavanja knjiga. Najbolji znalci nagrađeni su knjigama u izdanju Matice hrvatske.

         Željka Uhitil potom je održala kraću radionicu s učenicima, na temu kako napisati pjesmu, pa su se i sami učenici u tome okušali. Svoje radove pročitali su pred svim prisutnima, na zajedničkom druženju uz knjigu. Svi su zaključili da, bez obzira na kratko vrijeme pisanja lijepih stihova, u mladim autorima ima velikog potencijala.

         Ovo zajedničko druženje, ali i Mjesec hrvatske knjige, potvrđuje nam saznanje da knjiga, ipak, nije izašla iz mode, da knjigu valja zadržati kao bazu za dalja znanja i usavršavanja, i da knjige i knjižnice mogu biti zabavne i pored svim informatičkih novotarija. Bilo je to ujedno i zanimljivo obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige, sa svojim posebnostima.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content