• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U poduzetničku zonu u Lipovljanima stiže novi investitor – prvi nakon izgradnje čvora Lipovljani

U Poslovnu zonu Blatnjača u Lipovljanima stiže prvi ulagač i to iz sektora prehrambene industrije. Vlasnik tvrtke g. Asim Kraljić zajedno sa suprugom i suradnicom gđom. Amrom Kraljić u prvoj fazi planira uložiti više od 20 milijuna kuna odnosno više od 3 milijuna eura u proizvodni pogon na zemljištu veličine 10.000 metara kvadratnih.

Ugovor o kupoprodaji zemljišta u poduzetničkoj zoni Blatnjača u općinskoj vijećnici potpisali su načelnik Općine Nikola Horvat i direktor tvrtke Polifonija d.o.o. iz Osijeka, Asim Kraljić u nazočnosti najbližih suradnika.

Obitelj Kraljić nositelj je prehrambene industrije u Vogošći kod Sarajeva u susjednoj BiH gdje proizvode više brendiranih polugotovih i gotovih, svježih i zamrznutih proizvoda od tijesta pod tvrtkom MBA Centar , a sve po HALLAL i HACCP standardima. Tvrtka posluje 30 godina, ima preko 200 zaposlenih djelatnika, a proizvode izvozi na 3 kontinenta i više zemalja.

U Hrvatskoj su vlasnici tvrtke Polifonija d.o.o. u Osijeku koja se bavi glazbenom produkcijom, a sada je proširila djelatnost te će proizvoditi i prehrambene proizvode njihove tvrtke iz Sarajeva, a za tržište Europske unije. Za lokaciju proizvodnog pogona odabrali su upravo Lipovljane, zbog svoje makrolokacije, konkurentskih prednosti poduzetničke zone i pristupačnog općinskog tima.

Uz postojeću tvrtku Lipovljani Lignum d.o.o. (Florian grupa) i Hrvatske šume d.o.o., koje postoje u zoni, ovo je prvi potpis ugovora sa investitorom od osnutka zone, odnosno izgradnje čvora Lipovljani na autocesti A3, 2018. godine.

Uz sve okolnosti, ovo je jako pozitivna, čak i povijesna vijest za Lipovljane, naglasio je načelnik Nikola Horvat izkazujući ponos što se ostvarila prva investicija i zahvalnost ulagaču što je prepoznao prednosti lipovljanske zone i našeg tima ljudi, koji izlaze u susret i na raspolaganju su gotovo 24 sata na dan. G. Asim Kraljić nije krio zadovoljstvo te je naglasio da su nakon obilazaka više lokacija od Zagreba do Osijeka odabrali upravo Lipovljane za svoju investiciju zbog prometne pozicije, jako dobrih uvjeta za ulaganje i pristupačnog općinskog tima. Očekuje da i drugi ulagači slijede njihov primjer i uvjere se u prednosti poslovnih zona u Lipovljanima.

Ugovor je potpisan nakon završenog postupka javnog natječaja te nakon suglasnosti općinskog vijeća od 4. listopada 2022. godine. Budući ulagač očekuje početak proizvodnje u roku od 2 godine od kupnje zemljišta, a prema planu ulaganja i proizvodnje za početak trebao bi zaposliti 15-20 osoba.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content