• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Međunarodnog dana bijelog štapa

Uoči Međunarodnog dana bijelog štapa, koji se svake godine obilježava 15. listopada, Udruga slijepih grada Kutine i dijela SMŽ, za svoje članove i uzvanike, priredila je obilježavanje Dana bijelog štapa u srijedu, 12. listopada u Kutini. Rad udruge već niz godina financijski potpomaže Općina Lipovljani sredstvima iz općinskog Proračuna, a svake godine osobe s oštećenim vidom s lipovljanskog područja sudjeluju u radu Udruge slijepih.

         Svoje članove i goste, na početku ovog obilježavanja, pozdravio je Mario Merhaut iz Krivaja, predsjednik ove Udruge slijepih. O jednogodišnjem radu, od 15. listopada do ovogodišnjeg Dan bijelog štapa, govorila je i prezentacijom pokazala, Helena Logar, tajnica Udruge slijepih. Tijekom proteklih 12 mjeseci, za sve članove je pripremljeno 36 aktivnih programa, poput radionica učenja hodanja s bijelim štapom, vatrogasnom preventivnom zaštitom i radionicama kuhanja.

         Za okupljene članove, potom su svoje pjesme govorile Kristina Semenjuk iz Novske i Jasna Fuček iz Kutine. Videospotom, u kom pjesmu o bijelom štapu pjeva članica udruge Tea Šarinić, zaokružen je program obilježavanja Dana bijelog štapa ove godine u Kutini.

Podršku radu ove Udruge slijepih, čestitajući im na velikom broju aktivnosti tijekom godine uputili su prisutni gosti, među kojima, i Alenka Ljubešić, pročelnica županijskog Odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje SMŽ.

         Zajedničkim ručkom i druženjem prisutnih članova, što je također važno ovim osobama s teškim invaliditetom, završilo je ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa za članove Udruge slijepih grada Kutina i dijela SMŽ. Svi su obaviješteni da će Dan bijelog štapa biti obilježen u subotu, 15. listopada u Zagrebu, kod Glavnog kolodvora.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content