• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Komemorativno sjećanje na žrtve avionskog raketiranja

Tijekom zajedničke komemoracije za žrtve avionskog raketiranja središta Novske, koji se dogodio prije 31 godinu, u utorak, 4. listopada, svijeću je upalio, i žrtvama se poklonio, i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Komemoracija je održana ispred negdašnje zgrade Teritorijalne obrane i Centra za uzbunjivanje Novska, u čijem dvorištu je stradalo najviše žrtava.

         Iznenadnim raketiranje središta Novske, koji su izvršili avioni jugovojske, u sred dana, 4. listopada 1991. godine, poginulo je 10 osoba, a još 23 osobe teško su ranjene. Svih njih prisjetilo se na zajedničkoj komemoraciji, paljenjem svijeća i izmoljenim molitvama. I čitanjem imena i prezimena svih žrtava i svih poginulih hrvatskih branitelja.

         Kod spomen ploče, podignute u znak sjećanja na taj zločinački napad, cvijeće su prvi položili članovi obitelji stradalih, a potom izaslanstva Novske, Jasenovaca i Lipovljana, te ostalih udruga. Nakon komemoracije, u kinu se mogao pogledati film o obrani Starog Grabovca, a općinski načelnik Nikola Horvat, razgledao je izložbu o sudjelovanju tenkova u ratnim operacijama tijekom 1991. godine.

Damir SMETKO    

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content