• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održan Dan češke kulture u Lipovljanima

Češka beseda općine Lipovljani, u subotu, 17. rujna održala je Dan češke kulture, na kom su nastupile tri Češke besede, a održano je i predavanje o razlikama i sličnosti češkog i hrvatskog naroda kroz povijest.

         U Društvenom domu u Lipovljanima, Dan češke kulture ČB općine Lipovljani, započeo je pozdravljanjem prisutnih gostiju i gostujućih Čeških beseda. Pozdravnim riječima, prema domaćinima i gostima, obratio se i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Zahvalio im je za aktivni rad tijekom godine i čestitao na ovogodišnjem programu Dana češke kulture, kao tradicionalnog programa Češke besede općine Lipovljani.  

Predavanje Marijana Lipovca, predsjednika Hrvatsko-češkog društva, o razlikama i sličnostima Čeha i Hrvata kroz poviejst, bilo je vrlo zanimljivo, nakon čega su pjesmom i plesom nastupile češke besede.

Najprije je zapjevala Češka beseda iz Siska, potom, uz pratnju glazbenog sastava, članovi Češke besede iz Grubišnog Polja. Češke plesove otplesali su članovi domaće Češke besede općine Lipovljani, a na kraju su zasvirali članovi glazbene skupine ”Zlate roky”.

         Nakon održanog programa, nastavljeno je zajedničko druženje u domaći glazbeni sastav.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content