• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

”Književni kompas” u Lipovljanima okupio 10 pjesnika

”Književni kompas” putuje po gradovima i općinama Sisačko moslavačke županije, i na svakom gostovanju predstavlja pjesnike, članove županijskog Ogranka Društva hrvatskih književnika, ali i poete tih sredina, ili pjesnike koji još nemaju objavljene zbirke svojih stihova. ”Književni kompas” održan je, nakon godinu dana, ponovo u Lipovljanima, u Narodnoj knjižnici i čitaonici.

Prije pjesničkih čitanja stihova, okupljene ljubitelje poezije pozdravila je Marita Štelma, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani. ”Književni kompas” predstavio je Siniša Matasović, i naglasio kako zbog dobrih vibracija pjesnici vole dolaziti u lipovljansku knjižnicu.

Susret pjesnika Sisačko moslavačke županije i domaćih pjesnika iz Lipovljana, započeo je Siniša Matasović, čitanjem svojih pjesma. Nastavili su gosti iz Siska, a pridružili su im se i domaći pjesnici. Iz najnovije zbirke, pjesme je čitao Ratko Bjelčić, pa Željka Uhitil, a nastavili su Denis Vidović, Pavlo Holovčuk, Željko Maljevac, Ljubica Stublija i Sanja Domenuš. Svojom pjesmom predstavila se i Marija Ljubić.

Pjesničko veče pratili su i članovi Ogranka Matice hrvatske Lipovljani, koji su najavili jednu novu, zajedničku zbirku pjesama u koji bi uključili sve pjesnike s lipovljanskog područja, kako bi nova zbirka bila što zanimljivija i raznovrsnija. Tako bi slijedeći ‘Književni kampus” u Lipovljanima moga biti još plodonosniji i izazovniji.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content