• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Sjećanje na braniteljske žrtve u pobjedonosnoj Oluji

U čast 27. obljetnice pobjedonosne Oluje, te u spomen na sve stradale hrvatske branitelje, posebice na poginule i ranjene branitelje tijekom ove završne, oslobodilačke vojne akcije, u Lipovljanima su, na mjesnom groblju, položeni vijenci i zapaljene svijeće. Ispred Velikog križa, koji je podignut u čast svim poginulim i stradalim za slobodnu Hrvatsku, u četvrtak, 4. kolovoza, vijence su položila izaslanstva Općine Lipovljani i Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, Ogranak Lipovljani.

Općinsko izaslanstvo vodio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, uz Tomislava Lukšića, predsjednika Općinskog vijeća i Josipa Hudeca, općinskog vijećnika. Višečlanov izaslanstvo UDVDR-a, Ogranak Lipovljani, vodio je Željko Pogačić, predsjednik Ogranka.

Općinskom izaslanstvu i izaslanstvu ratnih veterana, pridružili su se i članovi 10-tak drugih općinskih udruga s područja općine Lipovljani. Svi oni zapalili su svijeće i kratko se pomolili za duše poginulih i stradalih hrvatskih branitelja. Zajedničku molitvu, nakon  položenih vijenaca i upaljenih svijeća, vodili su župnici Tomislav Pavlović i Nikola Stupjak. Svečanost prisjećanja na braniteljske žrtve u Oluji, uveličali su i članovi crkvenog zbora, koji su otpjevali dvije pjesme. Svim prisutnim zahvalio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, istaknuvši značaj Oluje za mir u Hrvatskoj. 

        Na sam Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u župnoj crkvi sv. Josipa služeno je misno slavlje. Oluja, kao brza i blistava pobjeda u Domovinskom ratu, uvijek će se pamtiti po iznimnoj hrabrosti hrvatskih branitelja, po njihovom bespoštednom žrtvovanju za domovinu, konačnom završetku gotovo 5-ogodišnjeg rata i pobjedonosnog mira u cjelovitoj Hrvatskoj.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content