• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U Kraljevoj Velikoj odigrana memorijalna utakmica

U spomen na poginule i umrle hrvatske branitelje, članove i igrače Nogometnog kluba ‘Stari Grad’ iz Kraljeve Velike, u subotu, 30. srpnja odigrana je memorijalna utakmica. Iako nogometni klub iz Kraljeve Velike nije aktivan, prijatelji kluba, na igralištu na Urijama, organizirali su memorijalnu utakmicu u kojoj su igrali ‘žuti’ protiv ‘plavih’ bez rezultatskog imperativa.

        Nekadašnji igrači kluba i pojedini nogometaši iz susjednih nogometnih klubova, došli su u Kraljevu Veliku odigrati memorijalnu utakmicu za petoricu poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, članova Nogometnog kluba ‘Stari Grad’. Pozvali su ih članovi neformalne grupe ‘prijatelji Starog Grada’. U organizaciji memorijalne utakmice najviše se istaknuo mladić Eugen Adamović, koji je po završetku utakmice i zahvalio svim igračima ove memorijalne utakmice. Cilj je bio ne zaboraviti na stradale igrače i članove NK Stari Grad.

Cilj ‘prijatelja NK Starog Grada’ je ostvaren. Svi koji su došli podsjetili su se na stradale igrače. Podsjetile su ih i fotografije, koje su bile izlagade u vrijeme dok je Nogometni klub Stari Grad bio aktivan i dok se je svake godine održavao memorijalni turnir njima na spomen, s nekoliko nogometnih ekipa. Ali, u zadnje dvije godine, rad kluba je u mirovanju, ne natječe se, ali nije ugašen. Što ljubiteljima nogometa i kluba u Kraljevoj Velikoj daje nadu, da će opet biti aktivni.

 Uz zahvalu za odigranu utakmicu, Eugen Adamović, pozvao je sve na kraće druženje. Nije bilo masovno kao prijašnjih godina, ali ipak je nastavljeno sjećanje na poginule branitelje iz Kraljeve Velike i na igranje nogometa na Urijama uz Željan.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content