• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U spomen na Stjepana Crnka

Stjepan Crnko rođen je 6. listopada 1940. u Sunji gdje je završio i osnovnu školu, a gimnaziju u Sisku. Diplomirao je na Šumarskom fakultetu u Zagrebu 1968. godine i cijeli svoj radni vijek posvetio se šumarstvu. Prvo radno mjesto bilo mu je u Šumskom gospodarstvu „Garjevica“ , Kutina u Sekciji za uređivanje šuma.

Od 1975. do 1984. djelatnik je Šumarije Lipovljani i radi na poslovima zamjenika upravitelja i voditelja poslova uzgoja šuma. Od 1984. radi na Opekama pri Šumarskom fakultetu u Zagrebu kao stručni suradnik i voditelj poslova na objektu sve do umirovljenja 2005. godine.

Uključen je u mnoge aktivnosti važne za lokalnu zajednicu: bio je prvi predsjednik novoosnovane Vatrogasne zajednice Općine Lipovljani, prvi ravnatelj Parka prirode Lonjsko polje u osnivanju, prvi predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Lipovljanima i član Nogometnog kluba „Stari grad“ od 1995. Autor je Monografije Nogometnog kluba „Sati grad“ i jedan od autora Monografije DVD-a uz 120. obljetnicu društva i knjige Od mlinskog kotača do ivanjskih kolača.

Zadužio je svoju Općinu i mjesto nesebičnim i svestranim radom za društveno dobro  i ljubavlju za šumom, šumarstvom, lokalnom poviješću, likovnom i literarnom amaterizmu, vatrogastvom i sportom…  Neka mu je vječna slava i hvala!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content