Petak, 26 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Češka beseda općine Lipovljani obilježila blagdan sv. Ćirila i Metoda

Javnim predavanjem “O Ćirilu i Metodu, slavenskim misionarima, evanđelistima i utemeljiteljima slavenskog pisma glagoljice, a nakon toga i razvoju i širenju glagoljice i na hrvatskom području”, koje je u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Lipovljanima, održao prof. Miroslav Lovčanin, Češka beseda općine Lipovljani, obilježila je praznik posvećen toj “Solunskoj braći”. Predavanje i podsjećanje na početke pismenosti i prihvaćanje kršćanske vjere, održano je u utorak, 5. srpnja, na dan kada je u Češkoj i Slovačkoj državni blagdan sv. Ćirila i Metoda.

        Osim predavanja, mladi članovi Češke besede, Nika Ožoga i Barbara Šašković, pisale su imena prisutnih članova Češke besede i njihovih gostiju na glagoljici. Obilježavanje svetka Ćirila i Metoda, završeno je glazbenim nastupom članova glazbene grupe “Zlate roky”, Češke besede općine Lipovljani.

Zanimljivo predavanje pratio je lijep broj posjetitelja i članova Češke besede, koje su na početku predavanja pozdravile Vjera Ožoga, predsjednica Češke besede općine Lipovljani i Marita Štelma, knjižničarka lipovljanske knjižnice.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content