Petak, 26 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Ribići “Šarana” očistili stotine metara obale svojih ribolovnih voda

Članovi Športskog ribolovnog društva “Šaran” iz Lipovljana, osim što su dobri ribolovci, još veći su ljubitelji i čuvari prirode. Po velikoj vrućini, u nedjelju, 26. lipnja, održali su glavnu godišnju akciju čišćenja i uređenja svojih vodotoka i zatvorenih voda, a na akciju se odazvalo 60-tak članova.

Uz dvije, tri godišnje pojedinačne akcije čišćenja i uređenja, članovi “Šarana” svake godine održe i glavnu akciju čišćenja i uređivanja vodotoka kojima gospodare. Ovogodišnji kraj lipnja, ispratili su takvom, velikom akcijom čišćenja na 4 lokacije. Uređivao se Krivajac, do samog Banovljanskog jezera, na kojem nisu česte akcije uređenja. uređival se i obala Pakre kod Piljenica, košena je i uređivana lijeva obala Struga kod Opeka, ali i zatvorene vode na Gradinama.

         Nakon napornog višesatnog rada, svi članovi “Šarana”, okupili su se na Gradinama gdje su počašćeni ručkom, uz zajedničko druženje, i poneki zabačeni štap za pecanje. Na uloženom trudu i brizi za uređen i čist okoliš, prisutnim članovima zahvalio je Josip Hudec, predsjednik ŠRD “Šaran”. Izvijestio je prisutne da se povećao broj članova, da je u članstvu društva više od 160 članova, koje pedantno evidentira Veljko Lisac, tajnik društva.

Sve članove upoznao je s novim informacijama, među njima i obvezu upisivanja ulova na internet aplikaciju. Zahvalio je i  kuharima za pripremu hrane, te zaželio dobar ulov svim članovima tijekom ljeta.

Lijepo uređene obale voda kojima raspolažu, bit će dodatni poticaj svim članovima “Šarana” za boravak na njima. Stalna briga za čistu prirodu za svaku je pohvalu članova  ŠRD “Šaran”, Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content