Petak, 26 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Završna konferencija projekta “Kreativni čitatelji”

U Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima, u srijedu, 15. lipnja održana je završna konferencija EU projekta ‘Kreativni čitatelji/Creative readers’, koji je započeo 1. rujna 2019. godine i trebao trajati do 31. kolovoza 2021., no zbog pojave corona pandemije, produženo je trajanje za godinu dana.

Cilj projekta je bio potaknuti učenike osnovne škole na čitanje knjiga, što onih obaveznih iz nastavnog programa, što općenito literature, a vrijednost ukupnog projekta, u okviru Erasmus + bio je 112.070 eura. U projektu su sudjelovale škole iz Grčke, Sjeverne Makedonije, Češke i Latvije, a vrijednost projekta za Osnovnu školu Josipa Kozarca iznosio je 29.740 eura. Kako je projekt osmišljen u Lipovljanima, OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani bila je nositelj projekta.

O samom projektu govorila je Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole Josipa Kozarca, a o iskustvima putovanja i sudjelovanju na radionicama u partnerskim školama. ali i u svojoj školi, govorili su učenici koji su sudjelovali u projektu. Na završnoj konferenciji iznijeta je i statistika ovog projekta poticanja kreativnog čitanja.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content