• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Pjesme pjevačkih zborova u čast Antunova u Kraljevoj Velikoj

U čast sv. Antunu Padovanskom, nebeskom zaštitniku Kraljeve Velike, u subotu, 11. lipnja održan je raznolik kulturni i sportski program. Posebno upečatljiva bila je ‘’smotra’’ pjevačkih zborova, koju je, u ime Mjesnog odbora, organizirala Marija Ljubić, zamjenica predsjednika Mjesnog odbora Kraljeve Velike.

Obilježavanje Antunova, u subotu, 11. lipnja započelo je likovnom kolonijom članova SOL-a u Društvenom domu u Kraljevoj Velikoj. Za tu prigodu, Zdenka Kokolek, voditeljica Slikara općine Lipovljani, okupila je 10-tak članova ove likovne grupe. Svi oni kroz par sati slikanja i druženja podarili su Kraljevoj Velikoj desetak kvalitetnih likovnih radova. 

Na Urijama, na nogometnom igralištu održan je memorijalni malonogometni turnir, posvećen Antunu Nedugu-Doku. Prije utakmica upaljene su svijeće, na mjestu iznenadne smrti domaćeg sportskog veterana. Na turniru je nastupilo 6 nogometnih ekipa, a najboljima su predani pehari za ostvarene rezultate.

Najveseliji dio obilježavanja ovogodišnjeg Antunova u Kraljevoj Velikoj bio je nastup pjevačkih zborova. Nakon što je sve prisutne izvođače i gledatelje pozdravila Marija Ljubić, u ime domaćina, zahvalu za dolazak na nastup u Kraljevu Veliku i blagdan sv. Antuna čestito im je i Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća Lipovljani.

Nastup pjevačkih zborova otvorili su članovi Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’ iz Lipovljana, pod ravnanjem prof. Franje Rodića. Uz pjesmu, plesni nastup izveli su, potom, članovi Češke besede općine Lipovljani.

Mladi pjevački zbor Kulturno-prosvjetnog društva ‘Karpati’, iz Lipovljana, najprije je zapjevao, uz glazbenu pratnju Anamarije Nerad. Potom je i stalni mješoviti zbor ‘Karpata’ zapjevao, a onda su još i mladi plesači ‘Karpata’ zaplesali u svom brzom rimu, na pozornici Društvenog doma u Kraljevoj Velikoj. Tako su se predstavili s vrlo bogatim nastupom.

Odličan je bio i nastup Pjevačkog zbora udruge umirovljenika iz Kutine, koji su svojom pjesmom raspjevali čitav Društveni dom u Kraljevoj Velikoj s velikim brojem gledatelja.

Pjevačke nastupe za Antunovo zaključili su članovi Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika općine Lipovljani, uz glazbenu pratnju Vlade Dorića. Dvojica braće Ljubić, za kraj su još izveli brek dance ples, u revijalnom tonu.

Obilježavanje Antunova u Kraljevoj Velikoj završilo je zajedničkim druženjem izvođača programa.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content