Petak, 26 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održan Memorijalni sportski susret umirovljenika

Udruga umirovljenika općine Lipovljani organizirala je sportske susrete svojih članova s članovima još 4 umirovljeničke udruge iz susjednih gradova, u subotu, 11. lipnja.  Sportski susreti organizirani su nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije corona virusa, a organiziraju se u čast Miroslava Horvata, jednog od osnivača Udruge umirovljenika na području općine Lipovljani i pokretača sportskih susreta među umirovljenicima.

Ovogodišnji Memorijalni sportski susreti Miroslav Horvat, održani su u Društvenom domu u Lipovljanima i na kuglani u Novskoj. U Lipovljanima se igrao pikado i kartao belot, a na kuglani u Novskoj kuglalo se po narodnom načinu.

Nakon održanih natjecanja, na zajedničkom druženju u Lipovljanima, proglašeni su rezultati sportskih natjecanja. Pehar za najbolje tri ekipe, u svakom natjecanju, predali su Marica Horvat, predsjednica Udruge umirovljenika općine Lipovljani i Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani.

  U kuglanju, 3. mjesto osvojila je ekipa udruge iz Lipovljana, 2. mjesto ekipa iz Siska, a najbolja je bila ekipa Udruge umirovljenika iz Petrokemije, Kutina.

U belotu, 3. mjesto ostvarili su igrači iz Novske, drugo mjesto ekipa iz Siska, a pobijedili su kartaši iz Udruge umirovljenika grada Kutine. Najmasovnije natjecanje bilo je u gađanju pikada. Od 5 ekipa, 3. mjesto osvojila je ekipa umirovljenika Petrokemije Kutina, 2. mjesto ekipa domaćina, umirovljenika iz Lipovljana, a 1. mjesto osvojila je ekipa udruge iz Novske.

Uz zahvalu za dolazak i sportsku borbu, uručene su i Zahvalnice Udrugama umirovljenika iz Siska, Petrokemije Kutina, grada Kutine i Novske.

 Prije samog proglašenja sportskih rezultata i podjelu pehara, svima, za dolazak na sportsko druženje, zahvalu je uputila Marica Horvat, predsjednica Udruge umirovljenika općine Lipovljani. Za organizaciju Memorijalnih sportskih susreta, čestitke je domaćinima uputio Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća Lipovljani, a zahvalu svim koji su se odazvali na ovaj vrlo aktivan susret umirovljenika. Općina Lipovljani, naglasio je, podržava aktivnosti Udruge umirovljenika, koja uspješno sudjeluje u javnom životu općine Lipovljani. Svim gostima i natjecateljima poželio je da se ugodno osjećaju u lipovljnaima, te im čestitao na sportskim rezultatima.

Memorijalni sportski susret Miroslav Horvat, završio je zajedničkim ručkom i druženjem, te pozivom na nove sportske susrete.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content