Petak, 26 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Dijana Vanjek iz DVD-a Lipovljani, u paru s Marijom Šikić, iz DVD-a Hrašće, pobijedile su u Velikoj Gorici

Dijana Vanjek, članica DVD-a Lipovljani, u paru s Marijom Šikić, članicom DVD-a Hrašće, kao “D&M team Lipovljani/Hrašće” pobijedile su, u subotu, 4. lipnja na vatrogasnom natjecanju Fire Combat, (Vatrena borba) koje je održano u Velikoj Gorici. Ovo vatrogasno natjecanje, koje podržava i Hrvatska vatrogasna zajednica, održano je po 4. puta ove godine, a Dijana Vanjek i Marija Šikić u paru, ostvarile su treću pobjedu. Jedino su, prije mjesec dana u Osijeku, bile ‘tek’ na 2. mjestu.

Fire Combat natjecanje organizirano je u pet kategorija. U natjecanju sudjeluje jedan vatrogasni par, koji mora proći poligon dužine 30 metara i to u tri navrata. Pri tome mora savladati prepreke ili zadatke koji su slični stvarim izazovima kod vatrogasnih intervencija. Kompletno natjecanje izvodi se u vatrogasnoj zaštitnoj opremi, koja je teška i iznositi do 25 kila. Za natjecatelje, to su uglavnom, dvije najteže minute, u vatrogastvu.

        Dijana Vanjek i Marija Šikić izvrstan su tim, jako su dobro uvježbane i godinama su u vrhu vatrogasnih natjecanja u Hrvatskoj. U njihovoj, ženskoj E kategoriji, pobjeđuju timove iz Zagreba, njegove okolice, te Osijeka i Dalmacije. U Velikoj Gorici, po velikoj vrućini, svladale su poligon za 2 minute i 46 sekundi, što je u ravnini s muškim timovima, a daleko ispred svih ekipa u svojoj, ženskoj kategoriji.

Uz pobjedu u Velikoj Gorici, Dijana Vanjek i Marija Šikić, tako su ostvarile pobjedu na IV. Plamenu Turopolja, te pobjedu na 1. memorijalnom turniru, posvećenom tragično preminulom kolegi iz Velike Gorice, Ivanu Galekoviću – Galetu. Kako su ga i osobno poznavale, družile se tijekom vatrogasnih natjecanja, bilo im je osobito stalo da osvoje 1. mjesto. I da se fotografiraju pred njegovim muralom, koji je i otkriven, u subotu, 6. lipnja dopodne, a nacrtan je na ulazu u Javnu vatrogasnu postrojbu Velika Gorica.

U E kategoriji, u kojoj su Dijana Vanjek i Marija Šikić pobijedile, u Velikoj Gorici još su se natjecale ekipe DVD Resnik/Hrelić, DVD Osijek Gornji grad/JVP Osijek i DVD Zapad/Velika Gorica. U muškim kategorijama od A do D natjecao se još 21 tim.

Tijekom rujna još jedno, završno vatrogasno natjecanje Fire Combat, u ovoj godini, trebalo bi se održati u Svetom Ivanu Zelini.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content