Petak, 26 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Pokazna vatrogasna vježba DVD-a Lipovljani u Osnovnoj školi Josipa Kozarca

Pokaznu vatrogasnu vježbu u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima, u utorak, 31. svibnja, održali su operativni članovi DVD-a Lipovljani. U dogovoru sa školom, izvedena je vježba intervencije nakon požara u školskoj kuhinji, spašavanje stradale osobe, ponašanje učenika u slučaju potresa, gašenje pomoću brentači i gašenje vatre aparatima za gašenje.

Pokaznom vježbom zapovjedala je Dijana Vanjek, zapovjednica Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, članica DVD-a Lipovljani. Uz uporabu aparata za disanje, izvedena je evakuacija stradale osobe u školskoj kuhinji. Nakon toga, izašlim učenicima i nastavnicima Osnovne škole, predstavljeno je ponašanje tijekom i nakon potresa, samozaštita tijekom potresa, te dojava i spašavanje nakon potresa.

Učenike Osnovne škole Josipa Kozarca, najviše je razveselilo gašenje, odnosno gađanje meta pomoću brentača. Nije bilo dovoljno vode da zadovolji sve učenike koji su željeli gađati mete s brentačama.

Na kraju pokazne vježbe, ravnateljica Mirjana Faltis i još nekoliko učiteljica pokazali kako gase vatru aparatom za gašenje s prahom. Vatru su na kraju ugasili i vatrogasci klasičnom intervencijom, uz upotrebu vode.

Pokazna vatrogasna vježba operativnih članova DVD-a Lipovljana, vrlo je dobro izvedena, a učenici su pokazali veliko zanimanje, i znanje, oko osobnog ponašanja tijekom požara ili potresa. Preventivna akcija vatrogasaca ispunila je postavljene ciljeve.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content