Petak, 26 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Uz Dan državnosti RH upaljene svijeće za sve stradale branitelje

Obilježavajući Dan državnosti RH, u ponedjeljak, 30. svibnja, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, zajedno s drugim načelnicima Sisačko-moslavačke županije, upalio je svijeću na sisačkom gradskom groblju, te kod spomenika palim braniteljima od 1991. do 1995. godine u središtu Siska, u okviru županijskog obilježavanja državnog praznika. Tako je Općina Lipovljani bila dio ovogodišnjeg zajedničkog, županijskog obilježavanja Dan državnosti.

Na sisačkom groblju, kod centralnog križa, vijenac su položili i svijeće upalili roditelji poginulih branitelja, nakon čega je vijenac položio i svijeću upalio Ivan Celjak, župan Sisačko-moslavačke županije. Nakon predstavnika Hrvatske vojske i policije, svijeće su upalili gradonačelnici i načelnici, gradova i općina SMŽ. Među njima bio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji se tako, uz Dan državnosti, poklonio poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima.

Svijeća Općine Lipovljani, gorjela je, na Dan državnosti 2022. godine, uz svijeću Sisačko-moslavačke županije i drugih općina, gradova i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, i u središtu Siska. Na spomen obilježju poginulim braniteljima, kojima na sjećanje gori i vječna vatra, svijeću je, također, u izaslanstvu općina SMŽ, upalio i na spomenik položio općinski načelnik Nikola Horvat. Među sedam izaslanstava, najbrojnije je bilo izaslanstvo udruga branitelja, koji su se, uz Dan državnosti, došli prisjetiti svojim stradalih suboraca, pomoliti se za njih i upaliti im svijeće, iako je od početka ratnih stradanja prošlo više od 30 godina.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content