• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Izgradnja kanalizacije zanima stanovnike Kraljeve Velike

Članovi Mjesnog odbora Kraljeve Velike, nakon dužeg vremena, sastali su se, u utorak, 10. svibnja, kako bi razmotrili potrebe i upite svojih sumještana, te najavili obilježavanje blagdana sv. Antuna Padovanskog. Sastanku Mjesnog odbora bio je prisutan i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je razgovarao s članovima odbora i odgovarao na njihova pitanja i iskazane probleme.

         Na sastanku Mjesnog odbora Kraljeve Velike bili su prisutni svi članovi: Zvonko Andrilović, Vlado Mošunjac, Mirela Kovačević, Željko Jošanović i Marija Ljubić, zamjenica predsjednik Joze Kovačevića, koja je ujedno i vodila sastanak umjesto njega, zbog opravdanog izostanka.

         Kao najčešći problem u Kraljevoj Velikoj, iznio je Željko Jošanović, javlja se nedovoljno održavanje školskog igrališta i okoliša zgrade Područne škole u centru Kraljeve Velike. Stoga je načelniku uputio pitanje tko to održava i zašto djeca s učiteljicom moraju grabljati pokošenu travu? Školsko igralište održavaju školski domari, a ako ima primjedbi treba ih, pismenim putem, uputiti u Osnovnu školu Josipa Kozarca, odgovorio je načelnik Nikola Horvat.

         Ono što zanima najveći broj žitelja Kraljeve Velike je izgradnja kanalizacije, iznijela je Marija Ljubić. Zbog specifične konfiguracije terena na području općine Lipovljani, od brdovitog do nizinskog, poplavnog područja, za svako naselje planira se graditi zasebni kanalizacijski sustav, sa svojim uređajem za pročišćavanje vode. Izrađena je novelacija sa prijedlogom koncepcijskog rješenja, te slijedi izrada projektne dokumentacije. Također, još uvijek  se čeka konačna odluka o spajanju vodouslužnih područja, gdje bi lipovljanski Lip-kom, kao i novljanski Novokom,  trebao pripasti kutinskoj Moslavini. Također, i o toj dinamici ovisi daljnji tijek projekta aglomeracije – odgovorio je Nikola Horvat.

         -U idućoj godini krenut će rješavanje kanalizacije. Prvo će se pripremiti projekti, a nakon faze projektiranja radit će se na financiranju i izgradnji, no ništa se ne može raditi bez Hrvatskih voda – naglasio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Zbog složenosti terena, projektiranje i izgradnja odvodnih sustava trajat će nekoliko godina.

         Članovi Mjesnog odbora istaknuli su i problem izmuljivanja odvodnih kanala, te održavanje poljskih puteva. Općinski načelnik dogovorio je s članovima Mjesnog odbora da oni obiđu poljske puteve i predlože one koji se trebaju nasipati jer to se može brzo napraviti. Materijala za posipanje poljskih puteva na deponiji ima, samo se trebaju odrediti poljski putevi koji se trebaju urediti. Dogovoreno je da to budu upisni putevi.

         Na kraju sastanka Marija Ljubić iznijela je da će se kulturno-umjetničkim i sportskim programom obilježiti blagdan sv. Antuna, zaštitnika Kraljeve Velike, u subotu, 11. lipnja. Crkveno slavlje sv. Antuna Padovanskog održat će se na njegov dan, u ponedjeljak, 13. lipnja. Javnost će o programu biti obaviještena putem plakata, sa cjelokupnom satnicom programa.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content