• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Potpisan ugovor o izgradnji ‘Tenine staze’, sufinancirane EU sredstvima

Do kraja godine bit će izgrađena poučna šumska staza u šumi kod Piljenica, u 54. odjelu gospodarske jedinice Josip Kozarac, Šumarije Lipovljani – u blizini Vaclavekovog mlina. Ugovor o radovima na izgradnji i uređenju Tenine staze potpisan je u ponedjeljak, 2. svibnja, u općinskoj vijećnici u Lipovljanima. Na ovome mjestu postoji i ranije izgrađena staza kroz šumu, a sada će izgradnja obuhvatiti više sadržaja, uključujući više info tabli, sadržaja za djecu, veliku nadstrešnicu, parkirališta za automobile i autobus uz cestu uz Pakru.

        Nakon provedene javne nabave, najpovoljniju ponudu za izvođenje radova dao je obrt za usluge ‘Elektroinstalater monter’ iz Sibinja. Ugovor o izvođenju radova na uređenju Tenine staze potpisali su Đuka Safundžić, vlasnik obrta i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Vrijednost ugovorenih radova iznosi  942.330 kuna bez PDV-a, a sufinancirati će se EU sredstvima.

Podsjetimo, općina Lipovljani je 2020. godine izradila, a 2021. prijavila projekt izgradnje šumsko poučne staze na natječaj EU fondova – operacija 8.5.2. ‘Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture iz programa ruralnog razvoja RH’

        Izvođač radova krenut će s pripremama za izvođenje radova tijekom svibnja, a sami radovi izvodit će se od srpnja. Rok za završetak svih radova na obnovi i uređenju Tenine staze je 120 radnih dana.

        Nakon potpisivanja ugovora, Đuka Safudžić, izvođač radova, zajedno s načelnikom Nikolom Horvatom i Tomislavom Lukšićem, predsjednikom Općinskog vijeća, obišli su veći dio lokacije buduće nove Tenine staze. Dogovoren je i sastanak oko uvođenja u posao, uz nadzornog inženjera te partnere na terenu – Hrvatske šume i Park prirode Lonjsko polje.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content