• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održano natjecanje u gađanju glinenih golubova

Nakon održane godišnje Skupštine, članovi Lovačkog društva ”Srnjak” iz Lipovljana, održali su društveno natjecanje strijelaca – gađanje glinenih golubova. Nakon dva kruga gađanja najuspješniji je bio Jaroslav Makal iz Krivaja, drugo mjesto osvojio je Damir Kojnok, predsjednik ”Srnjaka”, a treći je bio Tomislav Dorić, obojica su lovci iz Lipovljana.

        Strelište za gađanje glinenih golubova, LD ”Srnjak” ima uz Lovačku kuću u Krivaju. Mjesto je dobro izabrano, a uz strelište izgrađen je i betonski bunker s postrojenjem, odakle ‘izlijeću’ glineni golubovi. Na žalost, postrojenje je već staro i često se tijekom gađanja zna pokvariti. Stoga su, na Skupštini, zatražili da im Općina Lipovljani pomogne u nabavi postrojenja za ispucavanje glinenih golubova. Nakon pribavljanja ponuda, nabava novog postrojenja mogla bi se realizirati iduće godine.

        Natjecanje strijelaca u gađanju glinenih golubova održano je u dva kruga sa po 5 metaka. Nakon njega održano je i natjecanje ‘Fair-play‘, u kom strijelac koji ne pogodi metu ispada odmah iz daljeg natjecanja. Najduži niz pogodaka imao je Damir Kojnok, kome je pripala figura lovca koji nišani, kao pobjedniku ”Fair-playa”. Pehare za osvojena mjesta u gađanju glinenih golubova i ”Fair play”, pobjednicima je podijelio Ivan Beljan, zamjenik predsjednika LD ”Srnjak”.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content