• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Članovi LD ”Srnjak” održali izvanrednu izbornu Skupštinu

Zbog usklađenja sa zakonskim propisima te drugih razloga, Lovačko društvo ”Srnjak” iz Lipovljana, održalo je izvanrednu izbornu godišnju Skupštinu, u nedjelju, 24. travnja, u Lovačkoj kući u Krivaju. Uz izbor novih članova čelništva, podnijeta su i izvješća o radu Lovačkog društva u 2021. godini.

        Izvršni odbor LD sastao se 4 puta protekle lovne sezone – čulo se, među ostalim, u izvješću o radu u 2021. godini. Pandemija koronavirusa utjecala je i na manji broj aktivnosti lovačkog društva, no ipak je rješavano sve važno, što je vezano uz društvo.

        Tako su članovi ”Srnjaka” organizirali natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša u okviru ”Lipovljanskih susreta”. Razgovaralo se o lovno gospodarskoj osnovi i uređenju lovačkih kuća. Organizirani su lovovi, te ocjenjivanje trofeja. Primane su zamolbe za članstvo u društvu, ali i zamolbe o odustajanju od članstva.

        U protekloj godini društvo je imalo 150.000 kuna ukupni prihod. Najviše od članarine, 56.000 kuna, te od donacije Općine Lipovljani u iznosu od 20.000 kuna. Ukupni rashodi bili su u visini 92.000 kuna Najviše su, u iznosu od 23.800 kuna platili za saveznu i županijsku članarinu, 14.000 kuna osiguranje lovišta i 9.000 naknade štete. Za 2022. godine planiraju ukupni prihod u iznosu od 173.500 kuna.

        Pismenim upozorenjem iz MUP-a, da zbog novih zakonskih propisa njihovi djelatnici ne mogu imati funkcije u lovačkim društvima, LD ”Srnjak” morao je promijeniti nekoliko članova u čelništvu društva. Na ovoj, izvanrednoj izbornoj Skupštini, predloženi su novi članovi na te funkcije, koji su jednoglasno podržani.

        Na funkciju zamjenika predsjednika predložen je Ivan Beljan iz Piljenica. Za likvidatora društva izabran je Damir Kojnok, ujedno i predsjednik ”Srnjaka”. Umjesto Ivana Ribara, dosadašnjeg tajnika, koji iz osobnih razloga više ne može vršiti posao tajnika društva, na to je mjesto predložena Ivana Babić. Zbog izlaska iz članstva Ivana Dalenjaka, vođenje društvene škrinje za meso povjerena je Krunoslavu Sopiću, dok je vođenje streljačke grupe preuzeo Tomislav Dorić.

        Lovcima starijim od 70 godina smanjena je članarina za pola iznosa, a u LD ‘Srnjak’, primljeni su novi članovi: Aleksandar Tolimir, Danijela Dorić, Drago Pavlović, Ivica Pučko i Marija Marić. Od članstva u društvu odustali su: Ivan Dalenjak, Branko Živoder, Kristijan Mijatović, Siniša Peh i Davor Prebežac.

        Nakon izglasanih svih odluka, članovima LD ‘Srnjak’ obratio se i Nikla Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je bio prisutan na Skupštini. Rekao je kako mora demantirati i negirati glasine da je Općina lovcima uzela lovačku kuću u Čertaku. Tamo Općina želi napraviti potpuno nov objekt koji će služiti lovcima, ali i ostalima u turističke svrhe. Stoga je, radi brže realizacije i lakšeg financiranja, otkupila nekretninu od Hrvatskih šuma te pokrenula aktivnosti oko izrade projektne dokumentacije, koja se planira prijaviti na dostupne fondove.

        Načelnik Horvat pohvalio je rad društva, zahvalio za sve aktivnosti i zajedničku suradnju tijekom ”Lipovljanskih susreta”. Općina Lipovljani i dalje će financijski podupirati aktivnosti lovaca. Ove godine poduprijet će njihov rad s 25.000 kuna. Na kraju, načelnik je svim lovcima zaželio ‘Dobru kob’ i dalju brigu  za divljač na lipovljanskom području.

        Nakon završetka Skupštine, održano je natjecanje strijelaca u gađanju glinenih golubova, a nakon toga, za sve članove priređen je objed i zajedničko druženje, koje je izostalo tijekom pandemije coronavirusa.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content