Subota, 27 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Župan Ivan Celjak obišao radove na obnovi županijske ceste u Lipovljanima

Više od 2 milijuna kuna, zajednički ulažu Županijska uprava za ceste Sisak i Općina Lipovljani, u rekonstrukciju i obnovu županijske ceste u Lipovljanima, koja se proteže kroz Kolodvorsku i ulicu Svete Barbare, sve do Kraljeve Velike. Radovi na rekonstrukciji su započeli 28. ožujka, a kako su pri završetku, zajednički su ih obišli Ivan Celjak, župan Sisačko-moslavačke županije i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, sa suradnicima.

        Po dolasku u Lipovljane, u četvrtak, 21. travnja, župan Ivan Celjak i načelnik Nikola Horvat, sa suradnicima, obišli su djelatnike Strabaga, koji su asfaltirali završni sloj u Kolodvorskoj ulici. Ona je, kao i ulica Svete Barbare, ujedno i prometnica koja spaja Lipovljane s prometnim čvorom izlaza/ulaza na autocestu Zagreb-Lipovac. Kako je tom cestom promet pojačan, tijekom izvođenja radova, cesta ni u jednom trenutku nije bila potpuno zatvorena za promet.

        Predstavnici Strabaga upoznali su župana i načelnika sa izvršenim radovima na ovoj županijskoj cesti dužoj od 2 kilometra. U Kolodvorskoj ulici vršena je rekonstrukcija ceste, s djelomičnim pojačavanjem posteljice ceste i frezanjem nosivog sloja kolnika, dok su u ulici Svete Barbare, koja nije bila toliko oštećena, prevučena nova dva sloja asfalta. Nakon obilaska asfaltiranja župan Ivan Celjak je rekao:

        -Važno je ulagati u prometnu infrastrukturu na području cijele županije, pa tako i na području općine Lipovljani, prije svega zbog prometne sigurnosti, ali isto tako i zbog kvalitetne prometne povezanosti.

        Zadovoljan suradnjom sa ŽUC-om, brzinom izvršenja radova i skorim završetkom ove obnove ceste, načelnik općine Lipovljani Nikola Horvat je, među ostalim, istaknuo:

        -Općina Lipovljani niz godina obnavlja zajednički županijske ceste, pa tako nastavljamo i ove godine, u kojoj ćemo obnoviti više od 2 kilometra važne nam prometnice. U posljednjih šest, sedam godina, po modelu ‘pola:pola’, obnovljeno je gotovo 15 kilometara županijskih cesta, u iznosu od 10 milijuna kuna, a to je polovina županijskih cesta na našem području. Raduje nas ova suradnja gdje zajedničkim snagama radimo na obnovi prometne infrastrukture na dobrobit za sve stanovnike općine Lipovljani, a želimo da tako i nastavimo ubuduće.

        Nakon obilaska radova na rekonstrukciji i obnovi županijske ceste, župan Ivan Celjak, u pratnji domaćina Nikole Horvata, načelnika općine Lipovljani, Tomislava Lukšića, predsjednika Općinskog vijeća Lipovljana i Davora Živkovića, direktora ”Lipkom servisa”, uputio se u centar Lipovljana, gdje je upoznat s izgradnjom i uređenjem i drugih objekata komunalne infrastrukture.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content