• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Završeno asfaltiranje ulice sv. Barbare

U srijedu, 13. travnja, završeno je u potpunosti dvoslojno asfaltiranje ulice sv. Barbare u Lipovljanima, koja se proteže od željezničke pruge do autoceste, u pravcu Kraljeve Velike. Ona se obnavlja, zajedno s Kolodvorskom ulicom, na kojoj je rađena djelomična rekonstrukcija noseće posteljice ceste, i na kojoj bi svi radovi trebalo biti završeni odmah nakon Uskrsa, do 22. travnja, ako to vrijeme dozvoli.

         Djelatnici Strabaga, položili su, tijekom prvih dana ovog Velikog tjedna, izravnavajući i habajući sloj asfalta, sve zajedno debljine 10-tak centimetara u ulici sv. Barbare. Izravnavajući, noseći sloj asfalta, položen je i u Kolodvorskoj ulici. Radovi na završnom asfaltiranju u Kolodvorskoj ulici, bit će nastavljeni nakon uskrsnih praznika, u utorak, 19. travnja.

         Kolodvorska i ulica sv. Barbare u Lipovljanima, rangirane su kao županijska cesta, pa radove na rekonstrukciji i obnovi kolnika rade zajednički, Županijska uprava za cesta Sisačko-moslavačke županije i Općina Lipovljani. Radovi su vrijedni 2 milijuna kuna, a financiraju se u omjeru 50:50 posto.

         Radove u Kolodvorskoj ulici i početak asfaltiranja u ulici sv. Barbare, u ponedjeljak, 11. travnja obišao je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Izrazio je zadovoljstvo brzinom izvođenja radova, a predstavnici Strabaga iznijeli su plan, po kom bi kompletni radovi u ove dvije lipovljanske ulice trebali biti završeni brzo nakon uskrsnih blagdana, ako to vrijeme dozvoli. Za sada se plan ostvaruje, jer je ulica sv. Barbare u potpunosti obnovljena s dva sloja asfalta.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content