Subota, 27 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana likovna kolonija za Dan općine Lipovljani

Još jedna likovna kolonija, neprofesionalnih ljubitelja kista i boja, uspješno je održana u subotu, 19. ožujka u Lipovljanima, uz Dan općine Lipovljani. Na koloniji je bilo 20-tak slikara, koji su u nekoliko sati likovne kolonije, na platna prenijeli motive Lipovljana, i raznolike i očuvane prirode koja ih okružuje.

        Likovna kolonija održana je u prostoru Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani i na njenom trijemu, s kojeg se vidi sam centar Lipovljana. Po pozivu Zdenke Kokolek, na ovogodišnjoj likovnoj koloniji sudjelovali su: Ljubica Josipović, Davor Zakšek, Melita Grgić, Tomislava Juranović, Katarina Jajić-Ćanić, Ljubica Talan, Želimir Šiško, Borislav Tutić, Ljubica Stublija, Ivana Kozina, Vlatka Vidiček Dam, Ankica i Dubravko Malleg, Vjekoslav Marenčić i Marija Valentić.

        Pri završetku kolonije, prisutne umjetnike obišli su Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća. Zadržali su se u dužem razgovoru s sudionicima kolonije, nakon čega im je Nikola Horvat zahvalio za dolazak na likovne kolonije u Lipovljane, na stvaranje vrijednih likovnih dijela, te na promicanju likovne kulture na području općine Lipovljani.

        Zdenka Kokolek svim prisutnim slikarima podijelila je  zahvalnice, a posebno se zahvalila članovima likovnog društva ”Matko Peić” iz Požege, koji su po prvi puta sudjelovali na koloniji u Lipovljanima. Članovi ribolovnog društva ”Šaran” počastili su ih ribljim ručkom, koji su pripremali u parku, nedaleko od likovne kolonije.

        Prije povratka svojim kućama, slikari su obišli i preuređeni postav Spomen sobe Josipa Kozarca, na katu Narodne knjižnice i čitaonice, i pohvalno se izrazili o njemu.

Damir SMETKO   

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content