• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Velika pisanica opet krasi lipovljanski park

Velika pisanica opet krasi stoljetni park u centru Lipovljana. U srijedu, 16. ožujka postavili su ju, kao i dosadašnjih godina, članovi Udruge umirovljenika općine Lipovljani, čija je ona zamisao i vlasništvo. Tako nas Velika pisanica svojim pojavljivanjem u parku podsjeća da dolazi veliki kršćanski praznik Uskrs, koji ove godine pada 17. travnja.

        Uz najavu Uskrsa, Velika pisanica i šareno gnijezdo oko nje u sredini parka, uljepšat će i blagdan sv. Josipa, zaštitnika župe Lipovljani i Dan općine Lipovljani. Svi gosti uz program Dana općine moći će vidjeti Veliku pisanicu, koja je oživjela park u centru Lipovljana.

        U postavljanju Velike pisanice sudjelovalo je 10-tak članova Udruge umirovljenika općine Lipovljani, koji su pred postavljanje u parku, već pripremili i 50-tak ovogodišnjih pisanica, koje su izložene uz Veliku pisanicu, i ostale uskrsne simbole, zečeve, koke i gnijezda s jajima. Vodila ih je Marica Horvat, predsjednica lipovljanske Udruge umirovljenika, a postavljanje pisanice i uređenje oko nje, obišao je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

        Zahvalio je za aktivnost umirovljenika i za brigu oko ovakvog simboličnog uljepšavanja parka. Oni su pak najavili, da će tijekom godine raditi na novom oslikavanju Velike pisanice, kako bi iduće godine donijeli neka osvježenja u ovakvoj ideji svjetovnog obilježavanja Uskrsa. Veliku pisanicu, koju postavljaju niz godina, oslikali su Mirela Zeman r. Horvat, te Marica i Miroslav Horvat.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content