• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana godišnja Skupština Turističke zajednice općine Lipovljani

Godišnja Skupština Turističke zajednice općine Lipovljani održana je u ponedjeljak, 31. siječnja u općinskoj vijećnici, a prije Skupštine održan je i radni sastanak članova Turističkog vijeća Turističke zajednice općine Lipovljani. Skupština je usvojila izvješća o radu i financijskom poslovanju Turističke zajednice općine Lipovljani u prošloj godini, te Plan i program rada Turističke zajednice za 2022. godinu, za koju je najavljen zaokret u radu i djelovanju ove općinske organizacije.

         Skupštinu Turističke zajednice OL vodila je Ines Brebrić, uz članice voditeljstva Josipu Dragojević i Zdenku Baranček. Izvješće o radu i financijskom poslovanju podnio je Nikola Horvat, predsjednik Turističke zajednice Općine Lipovljani i načelnik općine Lipovljani.

         -Turistička zajednica općine Lipovljani je u 2021. godini, zbog izvanrednog stanja uzrokovanog epidemijom korona virusa (Covid 19), te svim mjerama, preporukama i posljedicama epidemije, uspjela većim dijelom izvršiti svoj plan rada, a onda, zbog istog razloga i nepotpuno ostvariti financijski plan. Organizirane su najznačajnije turističke manifestacije i sadržaji na području općine Lipovljani, u smanjenom trajanju, uz pridržavanja svih mjera zaštite.

         Turistička zajednica pomogla je u organizaciji ”Lipovljanskih susreta”, Antunova u Kraljevoj Velikoj, Rokova u Krivaju i Ivanja u Piljenicama, te Noć muzeja i likovnu koloniju na Opekama. Financijski je sudjelovala i u hortikulturnom uređenju parka u Lipovljanima – naglasio je, u izvješću o radu u 2021. godini, Nikola Horvat, predsjednik TZ OL.

         U protekloj godini Turistička zajednica općine Lipovljani ostvarila je ukupni prihod u iznosu od 189.000 kuna, a najveći prihodi su bili od članarine u iznosu od 40.000 kuna i prihoda Hrvatske turističke zajednice u iznosu od 120.000 kuna. Ukupni rashodi u protekloj godini bili su 138.000 kuna.

         Skupština je prihvatila takva izvješća i Plan rada za ovu, 2022. godinu. U njoj bi Turistička zajednica općine Lipovljani trebala dobiti direktora Turističkog ureda Turističke zajednice, koji će brinuti za izvršavanje programa već ustaljenih turističkih manifestacija, ali i raditi na razvoju turizma na području općine Lipovljani. Raspisivanje javnog natječaja za direktora Turističke zajednice očekuje se ubrzo, a profesionalni angažman od sredine ove godine. Na Skupštini je, od članova Skupštine, imenovano i povjerenstvo za odabir kandidata, a zaokret u radu turističke zajednice trebao bi donijeti razvoj ove djelatnosti.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content