• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Za predsjednika DVD Lipovljani izabran je Blaž Brebrić, a za zapovjednika Aleksandar Milićević

Blaž Brebrić izabran je za predsjednika, a Aleksandar Milićević za zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lipovljani, na Skupštini održanoj u četvrtak, 27. siječnja u Vatrogasnom domu DVD Lipovljani. Izabrani su još i članovi Upravnog i Nadzornog odbora, za vođenje i rad DVD-a u slijedeće 5 godine.

         Tako je, nakon gotovo godine dana odugovlačenja, poremećenih međusobnih odnosa, jalovog sastančenja, nerazumnog taktiziranja, a time, u konačnici, i štetnog djelovanja na rad društva, zamijenjena dosadašnja rukovodeća garnitura, na čijem je čelu bio Stjepan Markanović, kao predsjednik društva.

         Mandat dosadašnjim čelnicima izašao je u ožujku 2021. godine, a time i pravo zastupanja i potpisivanja odluka, pa je trebalo što prije održati izbornu skupštinu. No, s njom se odugovlačilo, uglavnom pod izgovorom da nema tko preuzeti čelna mjesta u društvu. Dosadašnji članovi Upravnog odbora bili su vjerojatno u dilemi, otići ili ostati u čelništvu društva, pa se vrijeme pasivnosti odužilo, a vrlo vjerojatno u sve se upetljala i politika, te stranačka pripadnost. Sve to je, čini se, odbijalo ‘obične’ članove od bilo kakve aktivnosti u društvu. No, mladi članovi društva, koji se sjećaju jakog i funkcionalnog DVD-a Lipovljani, jasno su na ovoj skupštini rekli da svi, baš svi, dosadašnji članovi Upravnog i Nadzornog odbora – moraju otići, i da se tek tada može dalje nastaviti s normalnim radom društva.

         Nakon takvog ”crvenog kartona”, na samoj Skupštini, jasno i u oči izrečenog, dosadašnjem predsjedniku, novopredloženi čelni ljudi izjasnili su se da će pokušati oživjeti rad DVD-a Lipovljani, koji je započeo još davne 1888. godine te traje duže od 133 godine. Bila bi iznimna šteta ( i opasnost za stanovnike) da se ugasi i prestane postojati. Unatoč svojim obvezama i planovima, Blaž Brebrić prihvatio je prijedlog da bude predsjednik DVD-a Lipovljani, a Aleksandar Milićević, da bude zapovjednik društva. Predloženo je još 9 članova Upravnog i 3 člana Nadzornog odbora, a Skupština ih je jednoglasno podržala.

U Upravnom odboru su: Blaž Brebrić kao predsjednik, Aleksandar Milićević kao zapovjednik, Luka Gobac kao zamjenik zapovjednika, Dijana Vanjek, Dino Sudra, Dominik Sudra, Ilir Suhonjić, Ivan Štiks, Robert Brebrić, Miroslav Skoko i Marija Žemlja.

Za Nadzorni odbor izabrane su Tatjana Dlouhi, Dijana Šubr i Ksenija Jurić.

         Novom predsjedniku Blažu Brebriću i članovima Upravnog odbora predstoji ozbiljni posao na obnovi lipovljanskog vatrogasnog društva. Ono trenutno raspolaže s 580.000 kuna prihoda iz prijašnjih godina, podrškom i financijskom potporom Općine Lipovljani, odličnom vatrogasnom opremom i vozilima, pa sve što treba je ponovo pokrenuti i dobro organizirati rad članova, jer većina članova DVD-a Lipovljani i dalje su vjerni vatrogastvu.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Rasplesana mladost njeguje baštinu svojih predaka

Dvosatnim izvođenjem pjevačkog i plesnog programa, revijom narodnih nošnji i, prije toga, mimohodom svih društava kroz centar Lipovljana, ovogodišnji ”Lipovljanski susreti” još

Skip to content