• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Izglasan proračun općine Lipovljani za 2022. godinu

Na 6. sjednici Općinskog vijeća Općine Lipovljani, održanoj u četvrtak, 16. prosinca, izglasan je proračun općine Lipovljani za 2022. godinu, uz planirane programe financiranja u toku godine. Posljednju sjednicu Općinskog vijeća u 2021. godini vodio je Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani, a na sjednici je bilo prisutno 11 od 13 vijećnika.
Tradicionalno, na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća općine Lipovljani krajem godine, nema aktualnog sata, pa je nakon usvajanja dnevnog reda od 20 točaka, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, obrazložio prijedlog 4. izmjena i dopuna općinskog proračuna za ovu godinu. Kako pojedini projekti koji su planirani, a to se prije svega odnosi na investiciju u novi dječji vrtić i jaslice, te u Teninu stazu, nisu realizirani, proračun se za planirane iznose smanjuje, a projekti se prenose u plan proračuna za iduću godinu.
Uz nešto još manjih izmjena, predloženo je i usvojeno da proračun općine Lipovljani za 2021. godinu iznosi 16.048.326 kuna. Uz izmjenu proračuna, donesene su i odluke o izmjenama i dopunama programa iz obrazovanja, odgoja, kulture, sporta, socijalne skrbi i komunalne infrastrukture, na koje se izmjene proračuna odnose.
Kako je sredinom studenog predstavljen, i na web stranici Općine Lipovljani objavljen, prijedlog općinskog proračuna za 2022. godinu, na sjednici se raspravljalo o prijedlogu izmjena takvog proračuna, čije su izmjene putem amandmana uputili zastupnici HDZ-a. S obzirom da prijedlozi amandmana nisu bili obrazloženi, vijećnica Nada Toš na zahtjev ih je dodatno obrazložila, no oni nisu dobili podršku većine, pa nisu prihvaćeni. Tako je za 2022. godinu izglasan, sa 9 glasova za i 2 glasa protiv, proračun općine Lipovljani u iznosu od 35.757.535 kuna.
Nakon izglasavanja proračuna, izglasani su i programi javnih potreba i izgradnje komunalne infrastrukture, koji se financiraju iz općinskog proračuna i koji su temelj razvoja i prihoda u općinski proračun.
Pri kraju ove sjednice Općinskog vijeća izglasan je i Program korištenja naknada za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada, odluka o izradi urbanističkog plana uređenja sportsko-rekreacijske zone ”Linije” i odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt ‘Rekonstrukcija pješačke staze u parku u Lipovljanima, koja će se financirati putem LAG-a Moslavina.
Sjednica je završila podjelom prigodnih darova i zajedničkim druženjem vijećnika, nakon još jedne uspješne godine u radu Općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content