• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana podjela poklon paketa za svu djecu općine Lipovljani

Tradicionalno darivanje ‘slatkim’ poklon paketom sve djece na području općine Lipovljani, uoči blagdana sv. Nikole, održano je i ove godine, ali samo kao podjela darova, zbog pridržavanja epidemioloških mjera u borbi s pandemijom covid-19. Podjela poklon paketa održana je u petak, 3. prosinca, od 14 do 17 sati, na ulazu u zgradu Društvenog doma Lipovljani.

        Ni ove godine za najmlađe stanovnike općine Lipovljani nije mogao biti priređen program dočeka sv. Nikole s darivanjem djece, već je održana samo podjela darova. Njih su dijelile, s posebnim zadovoljstvom, zaposlenice Općine Lipovljani, a po dar su dolazili uglavnom roditelji, pokoji djed ili baka, ili tetaka, ali uglavnom bez djece kojima je dar namijenjen. Tek trećina roditelja, na podjelu darova, povela je i svoju djecu, da ipak i oni osjete malo blagdanskog ugođaja. Po nasmijanim licima vidjelo se da se djeca vesele poklonima.

         Kako nije bilo sv. Nikole, ni Krampusa, roditelji su radosni trenutak darivanja fotografirali uz okićeni bor u parku. Tek malo veselog ugođaja imala su djeca Dječjeg vrtića u Lipovljanima, kojima je dopodne kratko svratio sv. Nikola.

        Općina Lipovljani, od prvih godina ustroja, uz blagdan sv. Nikole, priređuje njegov doček i daruje svu djecu koja žive u Krivaju, Piljenicama, Kraljevoj Velikoj i Lipovljanima. Ove godine za ‘slatke’ poklon pakete iz općinskog proračuna izdvojit će se 30.000 kuna, a jednak iznos planiran je i u proračunu za 2022. godinu.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content