• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Brojni slikari sudjelovali na likovnoj koloniji na Opekama

Stari slavonski hrastovi, ptice iznad njih, lišće, cvijeće i gljive,  bili su ponovo inspiracija zaljubljenicima u kist i boje na tradicionalnoj likovnoj koloniji ”Listopadske boje Lipovljana”. Likovna kolonija održana je na Opekama, u subotu, 2. listopada, a stvaranje likovnih djela obišao je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

         Tijekom posjeta zahvalio je svima koji su došli prvi puta na Opeke, ali i svima koji su opetovano već peti, šesti puta na ”Listopadskim bojama Lipovljana”. Ove godine likovne umjetnike poslužilo je lijepo i toplo vrijeme, zajedničko druženje u ovom šumskom biseru i velik broj radova. Sve više je i mladih koji se priključuju koloniji i žele crtati uz starije ”likovnjake”.

         Na ”Listopadskim bojama Lipovljana” 2021. godine, na tradicionalnoj likovnoj koloniji na Opekama sudjelovali su: Želimir Šiško i Borislav Tutić iz Kutine, Edina Šalić iz Siska, Katarina Čanić, Ljubica Talan, Tomislava Juranić i Evica Kraljić iz Nove Gradiške, Antun Premuž, Ana Piškulić, Nada Sanić, Jozo Piškulić, Josip Majić i Vlatka Premuž iz Slavonskog Broda, Ana Moulis, Zdenko Franekić, Mira Boroš i Tanja Čubrilo iz Daruvara, Katica Trumbetaš, Jelena Pavković i Božena Havlik iz Velike Gorice, Vjekoslav Marenčić, Zlatko Žagar, Dubravko i Ankica Malleg iz Novske i domaće snage Nataša Tisaj, Ljubica Kozina, Iva Stipčević i Vlatka Vidiček-Dam.

         Na koloniji su sudjelovala i djeca Klara Turas, Antonija Turas, Ema Lešković i Mijo Turas. Odlična organizatorica i ovogodišnje likovne kolonije na opekama bila je Zdenka Kokolek, uz pokroviteljstvo Šumarskog fakulteta i Općine Lipovljani.   

Damir SMETKO  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content