• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Slatkišima darovani učenici koji su krenuli u prvi razred

Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, na početku nove školske godine, u utorak, 7. rujna, obišao je učenike Osnovne škole Josipa Kozarca. U pratnji Mirjane Faltis, ravnateljice Osnovne škole, obiđeni su razredi područnih škola u Kraljevoj Velikoj i Piljenicama, a potom i prvi razred u matičnoj školi u Lipovljanima.

        U Područnoj školi u Kraljevoj Velikoj, u prvi razred krenuo je samo jedan učenik. U kombiniranom razredu, zajedno s učenicima četvrtog razreda, učit će ga učiteljica Ivan Vučak. Zajedno s učenicima drugog i trećeg razreda čine jedan razred, u velikoj učionici kraljevčanske područne škole.

        U Područnoj školi u Piljenicama, u prvi razred krenulo je dvoje učenika, koje će u kombiniranom razredu učiti učiteljica Brigita Kloc. Učenike drugog i trećeg razreda u drugoj učionici uči učiteljica Tatjana Dlouhi, a svi zajedno, stanu u jednu, veću, učionicu piljeničke škole.

        Punu učionicu učenika prvog razreda imaju Lipovljani. U matičnoj školi, u prvi razred krenulo je 18 učenika, a poučavat će ih učiteljica Ksenija Dokmanić. Sve učenike prvog razreda, načelnik općine Nikola Horvat darovao je slatkišima. Da im dani budu vedri i ”slatki” tijekom školovanja. Učenicima i učiteljicama zaželio je lijepu i vrijednu školsku godinu, s puno znanja i van nastavnih aktivnosti.

        Obilazak područnih škola Kraljeve Velike i Piljenica, te matične škole u Lipovljanima, bila je prilika da se načelnik Nikola Horvat upozna i sa stanjem zgrada i učionica, te izgledom školskih dvorišta, i potrebnim radovima na uređenju i osiguravanju dobrih uvjeta školovanja najmlađih učenika na području općine Lipovljani.

        Nova školska godina započela je sa smanjenim epidemiološkim uvjetima, kojih se u Osnovnoj školi Josipa Kozarca, prema uputama pridržavaju.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content