• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Članovi Lovačkog društva iz Banove Jaruge skuhali najbolji lovački gulaš

U organizaciji Lovačkog društva ‘Srnjak’ iz Lipovljana, već tradicionalno se održava lovačko natjecanje u kuhaju gulaša. Ove godine na natjecanju u kuhanju lovačkog gulaša u okviru ”Lipovljanskih susreta” odazvalo se 10 lovačkih društava.

        Zbog povremene kiše, natjecanje se umjesto u parku, održalo pod šatorom, a pripreme su započelo odmah iza podneva, u nedjelju, 29. kolovoza. Kuhanje gulaša pratilo je dosta posjetitelja, ali i članova lovačkih društava, koji su bodrili ekipe na natjecanju. Nakon završetka kuhanja, gulaše je ocjenjivala tročlana ocjenjivačka komisija, na čelu s Ivanom Doležalom, članom Organizacijskog odbora ”Lipovljanskih susreta”.

        Svih 10 pripremljenih lovačkih gulaša dobili su odlične ocjene, a najbolji gulaš, prema sudu ocjenjivačke komisije bio je onaj što ga je skuhala ekipa Lovačkog društva ‘Fazan’ iz Banove Jaruge. Njima, ali i ostalim nagrađenima prigodne nagrade uručio je Igor  Hadžinski, član Organizacijskog odbora LS-a.

        Bez obzira na ocjene i podjelu nagrada, svi pripremljeni gulaši odmah nakon ocjenjivanja, podijeljeni su posjetiteljima ”Lipovljanskih susreta 21”. Bez obzira na veću količinu skuhanih gulaša, još uvijek se tražio tanjur gulaša više. No, svi posjetitelji bili su zadovoljni s gulašima i hvalili su kuhare prijavljenih ekipa na njihovom ukusu i trudu. ‘Susret’ lovaca i ljubitelja lovačkog gulaša i ove godine bio je vrlo uspješan.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content