• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Svečani prijem za goste iz Ukrajine kod načelnika Nikole Horvata

Zahvaljujem vam svima što ste došli u naše Lipovljane, na našu manifestaciju ”Lipovljanske susrete” i čestitam vam na sinoćnjem nastupu na kraju kulturno umjetničkog programa, s kojim su gledatelji i posjetitelji bili oduševljeni. Ne gledamo često jedan takav, kvalitetan i raznovrstan nastup, na ”Lipovljanskim susretima”. Zato vam od srca čestitam i u znak zahvalnosti želim vam svakom ponaosob čestitati i stisnuti ruku, te predati jedan simbolični poklon, kao zahvalu i sjećanje na gostovanju u Hrvatskoj – rekao je Nikola Horvat, načelnik Općine Lipovljani i predsjednik Organizacijskog odbora ”Lipovljanskih susreta 21”, na svečanom prijemu gostiju iz Ukrajine.

        Svečani prijem održan je u općinskoj vijećnici, u nedjelju, 29. kolovoza popodne, prije nastupa Zaslužnog akademskog Zakarpatskog narodnog zbora, na centralnoj pozornici ”Susreta”. Na svečanom prijemu bili su i članovi Organizacijskog odbora LS-a, Tomislav Lukšić i Ivan Semenjuk, koji su se pridružili čestitkama Nikole Horvata. Svim gostima iz Užgorada podijeljeni su simbolični pokloni, no i oni su Nikoli Horvatu uzvratili također poklonom. Predala mu ga je Natalija Petiy – Potapchuk, direktorica zbora iz Ukrajine.

        Članovi Zakarpatskog narodnog zbora, drugog dana ”Lipovljanskih susreta” trebali su, za posjetitelje ”Susreta” nastupiti na maloj pozornici u parku, no zbog kišovitog vremena, nastupili su opet na centralnoj pozornici, koja je bila natkrivena. Čim su krenuli s programom, šator je ispunjen velikim brojem gledatelja, među kojima su bili brojni posjetitelji, koji su i večer prije gledali nastup gostiju iz Ukrajine.

        Svoje gostovanje u Hrvatskoj, pjevači i plesači Zakarpatskog narodnog zbora iz Užgoroda, završili su u nedjelju, 29. kolovoza u obližnjim Piljenicama. Na obilježavanju blagdana Ivanja, nebeskog zaštitnika Piljenica, na otvorenoj pozornici uz Pakru, zapjevali su i zaplesali plesove svoje kulturne baštine. Nagrađeni su velikim pljeskom, te zajedničkom večerom, koju su im pripremile ”Mlinarice” članice Udruga žena iz Piljenica.

        Gosti iz ukrajinskog Užgoroda, uz zahvalu i pozdrave, ispraćeni su kući u ponedjeljak, 30. kolovoza. Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content