• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održavanjem godišnje Skupštine, Udruga umirovljenika općine Lipovljani aktivno krenula s radom

Udruga umirovljenika općine Lipovljani, nakon godinu i tri mjeseca mirovanja, kreće aktivno s radom. Do kraja godine, ako to opća epidemiološka situacija dozvoli, održali bi desetak i više aktivnosti među svojim članovima, a najveća želja im je da organiziraju memorijalne sportske susrete, s više umirovljeničkih udruga iz susjednih gradova i općina.

        Odluka da se aktivno krene u rad udruge, mogla se čuti na godišnjoj Skupštinu Udruge umirovljenika općine Lipovljani, održanoj u subotu, 25. lipnja, u Društvenom domu u Lipovljanima. Redovnu godišnju Skupštinu vodila je Marica Horvat, predsjednica Udruge umirovljenika općine Lipovljani, koja je i podnijela izvješće o radu u protekloj godini. Kako se radi o pandemijskoj godini, izvješće o radu nikad nije bilo kraće, od kako je Udruga umirovljenika osnovana na području općine Lipovljani.

        -U 2020. godini odradili smo obilježavanje Valentinova i maškare, te 29. veljače godišnju Skupštinu udruge za 2019. godinu. Nakon toga nastupile su epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite RH i zatvaranje, pa naša udruga nije mogla raditi, ni izvršavati program koji je bio planiran. Mirovanje se nastavilo i u prvoj polovini ove godine, pa se nadamo, da ćemo od sada, pa do kraja godine  održati 10-tak predviđenih akcija i susreta, ako to epidemiološka situacija u Hrvatskoj bude dozvoljavala – naglasila je Marica Horvat, predsjednica udruge umirovljenika.

        Blagajnica Udruge umirovljenika OL, Jasna Željem, podnijela je blagajnički izvještaj o poslovanju u prošloj godini. Ukupni prihod bio je nešto veći od 11.300 kuna, a ukupni rashod gotovo 6.500 kuna. Daleko je to ispod prihoda i rashoda u prijašnjim godinama, a rast se očekuje već ove godine. Planirani prihodi za 2021. godinu iznose 18.000 kuna.

        Izvješća o radu i financijskom poslovanju za prošlu, pandemijsku, godinu, više od 60 prisutnih članova Udruge umirovljenika prihvatilo je jednoglasno.

        Tijekom jednogodišnje stanke od rada u Udruzi umirovljenika odustalo je 30 članova, a 18 članova je umrlo. Stoga je predložen Plan rada prilagođen situaciji s pandemijom Covid-19. Do kraja godine žele posjetiti toplice, otputovati na izlet u Mariju Bistricu, organizirati memorijalni sportski susret ‘Miroslav Horvat’, te sudjelovati na ‘Lipovljanskim susretima’ i ostalim kulturnim programima.

        Godišnju Skupštinu Udruge umirovljenika OL, pratio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je izrazio razumijevanje za prekid rada i mirovanje tijekom borbe s virusnom pandemijom.

        -Bio je to gubitak za sve nas. Svi smo bili dužni poštivati mjere Stožera, a željeli smo i dalje uobičajeno živjeti. Ipak, tako nije moglo, i to nas je sve pogodilo. Pogotovo nas u Lipovljanima, gdje je bio razvijen i bogat društveni život svakog tjedna, jer imamo velik broj udruga građana, koji su se naučili zajednički družiti.

        Vjerujem kako je to sve polako iza nas. Općina Lipovljani i dalje će biti partner Udruzi umirovljenika, pa se nadam da, kako smo čuli, ako epidemiološka situacija dozvoli, da ćete izvršiti predloženi plan rada za ovu godinu. Zahvaljujem se i umirovljenicima što se me podržali na nedavnim izborima, pa se nadam dobroj i plodnoj suradnji i u slijedeće 4 godine – rekao je, među ostalim, u svom pozdravnog govoru Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, članovima Udruge umirovljenika općine Lipovljani.

        Na kraju Skupštine, za zajedničku suradnju u protekle 4 godine, Marica Horvat, predsjednica Udruge umirovljenika OL, predala je prigodni poklon Nikoli Horvatu, načelniku općine Lipovljani, u slijedeće 4 godine.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content