• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Konstituirano Općinsko vijeće općine Lipovljani, za predsjednika vijeća izabran Tomislav Lukšić

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani, u novom 4-rogodišnjem sazivu, održana je u srijedu, 2. lipnja, a formiranje, odnosno konstituiranje vijeća održano je prema ostvarenim rezultatima na lokalnim izborima, održanim u nedjelju, 16. svibnja.

        I u novom sazivu premoćnu većinu od 10 vijećnika, imati će koalicija 4 stranke, na čelu s HSS-om. Tako se nastavlja kontinuitet rada i vođenja Općine Lipovljani s osobama zajedničke koalicije HSS-a, SDP-a, HSU i HNS-a, i u četvrtom mandatu za redom. Na čelu te koalicije je Nikola Horvat, ponovo izabrani načelnik općine Lipovljani, pa nikakvih problema u funkcioniranju Općine Lipovljani u sljedeće 4 godine ne bi trebalo biti. Oporbeni HDZ u vijeću ima tek 3 vijećnika.

        Konstituirajuću sjednicu novog saziva Općinskog vijeća općine Lipovljani, sazvala je Danijela Matejaš, pročelnica Općine Lipovljani. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, sjednica je održana u Društvenom domu, u večernjim satima, kako se već godinama sastaje Općinsko vijeće na svojim sjednicama.

        Nakon odslušane himne, konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća Lipovljani, otvorila je pročelnica Danijela Matejaš, a prisutnim kandidatima s izbornih lista, konačne rezultate izbora pročitala je Ljiljana Tomić. Prema osvojenom broju glasova koalicijska lista HSS-SDP-HNS-HSU premoćno je pobijedila, sa 1.011 osvojenih glasova. To je 75,5% ukupno važećih glasačkih listića, pa je osvojila 10 od 13 vijećnika u Općinskom vijeću općine Lipovljani.

        S te pobjedničke, koalicijske liste, čiji je nositelj bio Nikola Horvat,  mandat u Općinskom vijeću osvojili su Nikol Horvat, Tomislav Lukšić, Ljiljana Tomić, Mladen Jancetić, Ivan Štiks, Goran Ribar, Melita Lenička, Marica Horvat, Josip Hudec i Sandra Čiž.

        Lista HDZ-a osvojila je ukupno 328 glasova, što je 24,5% ukupnog broja glasova, čime su osvojena tri vijećnička mjesta. S liste HDZ-a mandate u Općinskom vijeću Lipovljana osvojili su Suzana Pješ, Tomislav Budimir i Nada Toš.

        Nakon toga konstatirano je da je, zbog nespojivosti dužnosti, Nikola Horvat svoj vijećnički mandat stavio u mirovanje, jer je pobijedio u izboru za načelnika Općine Lipovljani. Umjesto njega, s koalicijske liste u vijeće ušao je kandidat Zlatko Štavalj.

        Nakon pročitanog izvješća, pročitana je i prisega kojom svaki vijećnik priseže da će aktivno i zakonito raditi u Općinskom vijeću. Svi kandidati pojedinačno su prisegnuli i potpisali prisegu, kojom su postali vijećnici u Općinskom vijeću Lipovljani, u njegovu osmom sazivu.

        Sukladno Statutu Općine Lipovljani, kandidate za predsjednika i potpredsjednike može predlagati najmanje 1/3 vijećnika u Općinskom vijeću i Povjerenstvo za izbor i imenovanja. U ime koalicije predloženo je da se za predsjednika Općinskog vijeća izabere Tomislav Lukšić, a za potpredsjednike vijeća Ljiljana Tomić i Josip Hudec, svi članovi koalicije. Kako drugih prijedloga i prijedloga oporbe nije bilo, predloženi kandidati jednoglasno su podržani. Tako će i u novom mandatu Općinsko vijeće voditi Tomislav Lukšić, koji je to uspješno radio i dosadašnje 4 godine.

        Konstituirajuću sjednicu nakon toga nastavio je voditi novoizabrani predsjednik Tomislav Lukšić. Čestitao je svim izabranim vijećnicima na osvojenim mandatima, izrazio uvjerenje da će Općinsko vijeća i dalje donositi odluke koje su na dobrobit Općine Lipovljani i njenih stanovnika. Damir SMETKO  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content