• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Započeli ‘javni radovi’ na području općine Lipovljani

U ponedjeljak, 24. svibnja započela je provedba tzv. ‘javnih radova’ na području općine Lipovljani. Na sljedećih 6 mjeseci uposleno je 5 osoba, a vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 164.000 kuna, i u potpunosti se financira iz sredstava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje RH, ured Kutina.

         Zajedničkim sastankom u lipovljanskoj općinskoj vijećnici, Nikola Horvat, općinski načelnik sa suradnicima, i uposlenici tzv. ‘javnih radova’, razmotrili su prava i obveze, te vrste i obim poslova tijekom trajanja 6-to mjesečnog projekta ‘javnih radova’.  Radit će se, kao i do sada, uglavnom na uređenju javnih površina najviše u Lipovljanima, ali i u ostalim naseljima općine Lipovljani.

         Načelnik općine Nikola Horvat, pozdravio je izabrane djelatnike ‘javnih radova’, naglasio kako se na raspisani natječaj javilo više od 20 osoba, a izbor je pao na 5 osoba, koliko je Hrvatski zavod za zapošljavanje odobrio za financiranje. Zbog relativno dobrog stanja uposlenosti, odnosno zbog manjeg broja nezaposlenih na području općine Lipovljani, odobreno je tek 5 osoba za zapošljavanje u tzv. ‘javne radove’, u 40-to satnom radom tjednu, a financijske obveze prema njima u potpunosti će osigurati Zavod za zapošljavanje.

         Djelatnici u ‘javnim radovima’ bit će uposlenici Općine Lipovljani u idućih 6 mjeseci, dok traje ugovor, a imaju pravo i na 10 dana godišnjeg odmora.

         Odmah nakon zajedničkog sastanka, započelo se na uređivanju zgrade Društvenog doma i centralnog parka u Lipovljanima, a uskoro će se djelatnici ‘javnih radova’ moći vidjeti i na drugim mjestima u Lipovljanima, Kraljevoj Velikoj, Piljenicama i Krivaju. Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, zaželio im je dobre i ugodne radne dane na ‘javnim poslovima’, i kao dugotrajno nezaposlenim osobama, bar malo poboljšanje skromne financijske situacije u obiteljima, dok traje ovogodišnji projekt tzv. ‘javnih radova’ u Lipovljanima. Također, načelnik je naglasio kako je u proteklih četiri godine, preko mjere „Javni radovi“, zaposleno više od 50 nezaposlenih osoba s područja općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content