• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Potpisani ugovori o stipendiranju s pet studentica

U novoj akademskoj godini Općina Lipovljani stipendirat će još 6 studentica koje su ove jeseni krenule put fakultetskog obrazovanja. Ugovori o dodjeli stipendija potpisani su u petak, 29. studenog, u općinskoj vijećnici u Lipovljanima, uz prisutnost njihovih roditelja.

Pozdravljajući ih, i zahvaljujući im što su došli na potpisivanje ugovora, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, istaknuo je kako je jesenas proveden javni natječaj za stipendiranje studenata s područja općine Lipovljani, na koji se prijavilo 7 kandidatkinja. Proveden je i postupak bodovanja, no na kraju je odlučio da se, s obzirom na manji broj kandidata, stipendija dodjeli svim prijavljenim kandidatima, odnosno kandidatkinjama. 

Nakon donesene odluke, jedna je studentica odustala jer je dobila povoljniju stipendiju, pa je poziv na potpisivanje ugovora o stipendiranju u novoj studentskoj godini upućen za 6 studentica. Na potpisivanje je došlo 5 studentica, a jedna će, zbog drugih obveza, naknadno potpisati ugovor.

Ugovor o stipendiji prva je potpisala Vjerana Franić iz Lipovljana, od listopada studentica prve godine Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, smjer fizioterapeut. Nakon toga ugovor je potpisala Ana Milinović iz Lipovljana, studentica prve godine studija anglistike, prevoditeljski modul ruskog jezika i književnosti.

Ugovor o stipendiraju potpisala je i Erika Tot iz Lipovljana, studentica prve godine učiteljskog smjera Fakulteta za odgoj i obrazovanje znanosti u Osijeku. Na kraju, ugovor o stipendiranju potpisala je i Patricia Kralj iz Piljenica, studentica prve godine Građevinskog i arhitektonskog fakulteta u Osijeku.

I kad je potpisivanje ugovora završilo, a studentice se, zajedno s roditeljima, koji su također potpisivali ugovor u svojstvu jamaca, uputili kućama, iz Splita, gdje studira, stigla je Ivona Žabek, u pratnji majke. Ugovor o stipendiranju potpisan je i s njom. Ivona Žabek iz Lipovljana druga je nastavna godina Fakulteta građevine, arhitekture i geodezije, smjer arhitektura i urbanizam.

Ugovor o stipendiji sljedećih dana, kad dođe kući, potpisat će i Antonija Vincent iz Lipovljana, koja je započela studiranje na Odjelu za prirodne i zdravstvene studije, Studija sestrinstva u Puli.

Trenutno Općina Lipovljani osigurava stipendiju za 14 studentica i studenata, na raznim godinama studiranja, a visina stipendije je 700 kuna tijekom 10 mjeseci trajanja studenske godine.

Načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat izrazio je veliko zadovoljstvo te naglasio kako Općina Lipovljani u zadnje dvije godine intenzivno ulaže u program školstva, te je tako, među ostalim, za energetsku obnovu Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima izdvojeno 300.000,00 kn, a po prvi puta, ove godine, sufinancirana je i nabava udžbenika, radnih bilježnica i školske opreme za osnovnoškolce sa 120.000,00 kn. Također, Općina Lipovljani financirala je i izradu projekta energetske obnove područne škole u Piljenicama sa 35.000,00 kuna.

Uz stipendiranje studenata za koje se izdvaja oko 100.000,00 kuna godišnje, sufinanciranje javnog prijevoza za srednjoškolce te ostale manje aktivnosti, Općina Lipovljani u godinu i pol dana izdvojila je više od pola milijuna kuna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content