• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Zajedno s europskim partnerima, započela provedba projekta o kreativnim čitateljima među učenicima

Polusatnim programom, u kojem su nastupili učenici nižih razreda, i zajedničkom večerom, za sve partnere Europskog projekta o kreativnom čitanju, završio je prvi dio zajedničkog rada, odnosno prva mobilnost u projektu ‘ Kreativni čitatelji/Creative Readers’. Projekt je to Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana, kojeg putem Erasmus+ programa financira Europska unija s nešto više od 112.000 eura. Projekt se provodi s europskim partnerima, sa sličnim školama iz Latvije, Češke, Sjeverne Makedonije i Grčke.

Na polusatnom programu učenici nižih razreda Osnovne škole u Lipovljanima, zajedno sa svojim učiteljicama, pokazali su, igrokazom i kazalištem sjena svoju ekološku osviještenost, svoje priče i svoje viđenje za očuvanje i spas prirode i očuvanje Zemlje. Posebnost poruka i kvaliteta izvedbe oduševile su goste iz Europske unije, te učitelje i učenike iz Splita i Vidovca, koji su na kraju programa zapljeskali, ali se i podignuli sa sjedišta, kako bi iskazali svoje oduševljenje viđenim.

Nakon programa, održana je zajednička večera, prije koje je Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole i pravna zastupnica projekta ‘Kreativni čitatelji/Creative Readers’, zahvalila partnerima za uključenje u ovaj projekt. Zahvalila je i za dolazak u Lipovljane i za održane radionice iz projekta, nakon čega je iskazala uvjerenje da će i dalje, zajednički, dobro surađivati i ostvariti ciljeve pokrenutog projekta.

Nakon održane večere, nastavljeno je i zajedničko druženje. Uz glazbu učitelja Franje i Stjepana, zapjevalo se i zaplesalo u dobrom raspoloženjem svih prisutnih.

Na pokretanju projekta ‘Kreativni čitatelji/Creative Readers’, u Lipovljane su iz partnerskih škola došle direktorice i učiteljice Arvita Romanovska i Liene Klagiša iz grada Saldus u Latviji, Iva Palatová i Marcela Rončková iz Malé Hoštice, grad Opava u Češkoj, Vesna Strezovska i Miroslava Pavlova Anevska iz Skopja u Sjevernoj Makedoniji i Sofia Aidona i Sotiria Papadopoulou iz Thessalonikija u Grčkoj.

Projekt ‘Kreativni čitatelji/Creative Readers’, traje do kraja kolovoza 2021. godine, a međusobni susreti nastavit će se kod partnera.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content