• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

“Zajedno u različitosti” – treća mobilnost učenika – Poljska

U okviru projekta “Zajedno u različitosti” (Erasmus+) početkom ožujka odvijala se treća mobilnost učenika OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani. Nositelj ovog projekta je škola iz Lipovljana, dok su partner u ovom projektu škole iz Bugarske, Poljske i Rumunjske. Domaćin ove mobilnosti bila je škola iz poljskog Lodza.

Tijekom puta u Poljsku 7 učenika i 5 učitelja posjetili su Krakow, rudnik soli Wieliczka i marijansko svetište Jasna Gora. Nakon dolaska u Lodz učenici su smješteni kod učenika domaćina kako bi se upoznali s načinom života u poljskim obiteljima, kulturom, običajima, i sklopili nova prijateljstva te usavršili svoje jezične vještine.

Prvi dan aktivnosti mobilnosti započeo je zajedničkim nastavnim satima, a zatim je uslijedilo  poslijepodne puno edukativnih i zabavnih sadržaja. Učenici su posjetili Manufakturu, staru tekstilnu tvornicu koja je pretvorena u trgovačko-zabavni centar u kojem se nalazi znanstveni centar Experymentarium. Ondje su učenici sudjelovali u nizu zanimljivih i poučnih interaktivnih radionica te su se na taj način približili svijetu znanosti. Druženje su nastavili uz igru. Po prvi puta zajedno s učiteljima okušali su se u kuglanju.

Drugi dan boravka učenici su proveli u znaku karnevala. Naši učenici pridonijeli su tom ugođaju obučeni u hrvatske navijače te navijačkim pjesmama i plesom predstavili našu zemlju. Tema trećeg dana boravka bila je hrana te su ogledni nastavni sati za učenike i učitelje tematski bili vezani uz zdravu hranu i zdrave radne navike. Održana je i radionica kuhanja tradicionalnih poljskih jela i slastica.

Tijekom boravka učenici su imali priliku posjetiti Muzej znanosti i tehnike, impresivnog industrijsko-znanstvenog centra koji se nalazi na prostoru bivše elektrane te Muzej kinematografije. Posljednji dan boravka u Poljskoj učenici su proveli  na umjetničko-animacijskim radionicama na kojima su temu putovanje od kuće do Lodza prikazali pomoću tzv. stop-animacije.

U večernjim satima održan je zajednički program na temu Dan žena. Sudjelovale su sve partnerske škole koje su prikazale značajne ženske  osobe iz povijesti svojih zemalja. Naši učenici su dramatizacijom priče Šuma Striborova predstavili našu poznatu književnicu Ivanu Brlić Mažuranić.

Zabavno plesnom večeri na kojoj su sudjelovali svi učenici i učitelji iz partnerskih škola završila je još jedna sadržajno bogata i zanimljiva mobilnost učenika i učitelja.

Nakon oproštaja od obitelji kod kojih su učenici bili smješteni, učenici i učitelji krenuli su iz Lodza prema Krausnicku (Njemačka). Taj i sljedeći dan proveli su uživajući i odmarajući se u prekrasnom Tropical Islands Resortu. 

Objekt je smješten u najvećoj svjetskoj samostojećoj kupoli te ima unutarnju prašumu, bazene, pješčane plaže, brojne zabavne i rekreativne sadržaje i raznolike atraktivne smještajne kapacitete.

U projektu Zajedno u različitosti učenike OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani očekuje još jedna mobilnost u Rumunjskoj kojoj se neizmjerno vesele i s nestrpljenjem očekuju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content