• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

BOŽIĆNA IZLOŽBA SLIKA LIKOVNE GRUPE SOL

Božićna izložba umjetničkih djela članova likovne Grupe SOL, otvorena je 15.prosinca u galeriji Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima.

Likovna Grupa SOL službeno djeluje od 2009.godine u različitim organizacijskim oblicima, a ponajviše onim humanitarnog karaktera kojima se uvijek rado odazovu.

Tijekom godina povećavao se broj polaznika, ali i proširivali oblici likovnog izražavanja.

Grupa SOL svojim primjerom pokazuje, ukoliko se posjeduje prirodni dar i ljubav prema stvaranju, rad se kontinuirano uspješno nastavlja, i to je jedan od razloga zašto je ova grupa opstala do danas, te vjerujemo da će tako ostati i u budućnosti.

Pod vodstvom voditeljice likovnih radionica Zdenke Kokolek, skupina amaterskih slikara izložila je radove inspirirane čarolijom zimskog godišnjeg doba  i božićnih blagdana.

Južinu, pljuskove i generalno neobične vremenske neprilike za ovo doba godine, zamijenila je zimska idila koju je grupa nadarenih umjetnika vješto prenijela na slikarsko platno.

Galerija ispunjena anđelima, Badnjom večeri, starom, obiteljskom kućom pod snježnim pokrivačem i konjima koji se kroz snježno bijelu šumu probijaju kasom do svog cilja, samo su neki od motiva koji

sasvim realno u ljepoti ovih djela dočarava Božić i njegovu veličinu.

Na ovogodišnjoj ujedno i prvoj Božićnoj izložbi, 30-tak svojih likovnih radova, izložilo je 10 članova Grupe SOL; Vesna Šepović iz Jasenovca, Ankica, Dubravko i Igor Malleg te Vjekoslav Marečić iz Novske, Vlatka Vidiček Dam iz Kutine, Ljubica Ivana Kozina, Nataša Tisaj iz Lipovljana, Marija Mužić i Zdenka Kokolek iz Kraljeve Velike.

Izložbu je svojim programom svečano uveličao Mješoviti pjevački zbor „Lira“ pod vodstvom umjetničkog voditelja, profesora Franje Rodića, dok je, uz voditeljicu programa Maricu Tisaj, Božićnu izložbu svečano otvorila zamjenica načelnika, Ljiljana Tomić.

U svom marljivom radu, likovna Grupa SOL će sasvim sigurno kroz svoje izložbe i dalje širiti posebnu ljubav prema umjetnosti, te tako privući mnoge zaljubljenike u slikarstvo zadovoljno primajući nove članove koji su uvijek i više nego dobrodošli. Baš kao i posjetitelji.

(m.p.k.)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content