• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POTPISAN UGOVOR O SUFINANCIRANJU GRAĐENJA VODNIH GRAĐEVINA NA PODRUČJU AGLOMERACIJE LIPOVLJANI – NASTAVAK ULAGANJA U IZGRADNJU SUSTAVA ODVODNJE

Dana, 06.ožujka 2017. godine, potpisan je Ugovor o sufinanciranju građenja vodnih građevina na području aglomeracije Lipovljani u iznosu od 625.000 kuna, bez PDV-a, od čega 500.000 kuna izdvajaju Hrvatske vode, dok ostatak od 125.000 kuna izdvajaju Općina Lipovljani i investitor projekta LIP-KOM d.o.o.

Ugovor o sufinanciranju, u ime Hrvatskih voda, potpisao je Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, te u ime komunalnog poduzeća LIP-KOM d.o.o., direktor, Danijel Lenart.

Kompletna procjena troškova cjelokupne izgradnje sekundarne kanalizacije u Lipovljanima sa predviđenim troškovima nadzora iznosi 3.950.000 kuna, te obuhvaća osam ulica na području naselja Lipovljani i to: Kralja Tomislava, Odvojak Starčevićeve,  dionice Kozarčeve i Željanske ulice, zatim Samoborsku, Željezničku, Ratarsku i dio ulice sv.Barbare.

Ukupna dužina kompletno projektiranog sekundarnog sustava odvodnje iznosi 2.100 m’ te obuhvaća izgradnju 4 precrpne stanice i to u Ratarskoj, Sv.Barbare, Željezničkoj i Samoborskoj ulici.

Potpisivanjem ovoga Ugovora stvorena je pretpostavka za nastavak ulaganja u izgradnju odvodnje (kanalizacije) na području naselja Lipovljani, a ovim Ugovorom predviđa se realizacija 1. faze, i to u tri ulice – Kralja Tomislava, Kozarčevoj, te Željanskoj ulici. Prioriteti u radovima na kanalizaciji u ovim ulicama su specifičnost izvođenja radova, ali i planovi u kolničkim rekonstrukcijama ovih ulica, od kojih su neke aplicirane na fondove EU, a dovršetak radova na odvodnji u tim ulicama postavljaju se kao preduvjet za njihovu konačnu rekonstrukciju i obnovu.

Potpisanim Ugovorom i spomenutom 1.fazom obuhvaćeni su radovi na izgradnji 182 m’ gravitacijskog cjevovoda u ulici K.Tomislava, te 60-tak spojeva u Željanskoj i Kozarčevoj ulici, projektiranog profila, na ranije izgrađene kolektorske sustave (Ko1 i Ko2) na suprotnim stranama ulica, te radovi na zatrpavanjima i asfaltiranjima prekopa na spomenutim prometnicama

Do kraja ožujka, planira se započeti postupak javnog natječaja, nakon čega će se odabrati izvođač radova na 1. fazi realizacije ovoga projekta, a predviđena dinamika početka radova je mjesec svibanj 2017. godine.

Izgradnjom 1.faze navedenog projekta otvara se mogućnost za priključenja na sustav odvodnje (kanalizacije) za još 55 domaćinstava u spomenutim ulicama naselja Lipovljani.

Izvadak iz projekta – Sekundarna kanalizacijska mreža naselja Lipovljani 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content